Obrazovanje

GO Medijana uručila stipendije i nagrade talentima Komisije Sveta Petka (FOTO)

Nastavlja se briga o novim generacijama

Studentima i talentovanim učenicima, u kabinetu predsednika Gradske opštine Medijana, Nebojše Kocića, svečano su uručene stipendije i nagrade Komisije Sveta Petka GO Medijana, za školsku 2022/2023.godinu.

Predsednik Kocić, uputio je nagrađenima srdačne čestitke na postignutim rezultatima, naglasivši da, Gradska opština Medijana, Grad Niš i Republika Srbija ne moraju da brinu za budućnost, sve dok imaju ovako kvalitetne mlade ljude, koji su stub našeg društva.

Predsednik GO Medijana, ovom prilikom, pozvao je nagrađene da nastave da uče, kao do sada, jer se trud i rad na kraju uvek isplate, savetovao da ostanu u Srbiji, da se edukuju i poželeo im da osvoje još puno nagrada i priznanja.

Trinaestoro najuspešnijih studenata i učenika sa teritorije GO Medijana, dobilo je podstrek više, za ostvarene dobre rezultate. Svi oni, zaslužili su stipendije i nagrade, svojim radom, trudom, visokim ocenama i medaljama sa raznih domaćih i međunarodnih takmičenja i učinili Gradsku opštinu Medijana, ponosnom, ističe predsednik najveće niške opštine.

Kocić dodaje, da će novitet u 2023.godini, u okviru pronatalitetne politike, koju GO Medijana sprovodi, a za koju je izdvojeno 30 miliona dinara, biti naknada za svako četvrto dete u iznosu od 150.000 dinara jednokratne pomoći i za svako peto dete, novčana pomoć u iznosu od 200.000 dinara. Ostaju naknada za rođenje trećeg deteta u iznosu od 10.000 dinara, na mesečnom nivou, u trajanju od 12 meseci, za prvo dete u nedelji, jednokratna pomoć od 10.000 dinara kao i pokloni za đake prvake.

Predsednik Komisije Sveta Petka, prof.dr Žarko Ranković, izjavio je, da je stipendije u trajanju od 12 meseci, u iznosu od 12.000 dinara, ove godine dobilo četvoro studenata Univerziteta u Nišu, a jednokratne novčane nagrade, od 20.000 dinara, dobilo je 9-oro učenika osnovnih i srednjih škola, koji su ispunili kriterijume konkursa i postigli izuzetne rezultate na takmičenjima, koja se nalaze u Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Predsednik Komisije Sveta Petka, istakao je da je u poslednje dve godine, GO Medijana bogatija za 5-oro beba, rođenih vantelesnom oplodnjom, zahvaljujući sredstvima odobrenim od strane Komisije Sveta Petka.
Prof. dr Ranković, ovom prilikom, podsetio je da je, Gradska opština Medijana, Odlukom Veća, osnovala Fond „Sveta Petka“ decembra 2005.godine, radi podsticaja i stimulisanja rada i razvoja mladih u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta, a prvi konkurs raspisan je početkom 2006.godine i dodao, da je do sada preko 150 učenika i studenata dobilo nagrade.

Roditelji su zahvalili opštini na uručenim nagradama, jer, kako su rekli, one predstavljaju veliko priznanje za dosadašnji rad i podstrek za budućnost. Po njihovim rečima, opština Medijana jedna je od retkih opština, koja na ovaj način vrednuje rad talentovanih studenata i učenika, pa bi njen primer trebalo da slede i drugi gradovi i opštine u Srbiji.

Stipendije i nagrade, studentima i učenicima, svečano su uručili predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić i predsednik Komisije Sveta Petka, prof. dr Žarko Ranković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com