Društvo

GO Medijana uručila poklone ženama i deci u Sigurnoj kući

Umesto tradicionalnog prijema za žene koje se bave specifičnim zanimanjima, gradska opština Medijana je povodom 8. marta ove godine posetila Sigurnu kuću u Nišu. Delegacija žena ove gradske opštine obezbedila je i poklone za korisnice i decu koja trenutno borave ovde. Iako Sigurna kuća nije na njihovoj teritoriji, rešili su da svim korisnicama i deci donesu poklone.

 

“Sigurna kuća je ustanova koja je značajna ne samo za grad Niš i GO Medijana već za ceo region jer brine o ženama koje su iz nekog razloga morale da napuste svoje domove sa decom. Zato smo odlučili da ih obradujemo. Doneli smo namirnice, garderobu, knjige i naravno cveće po čemu je 8.mart prepoznatljiv”, kazala je Dušanka Kitanović, PR Kabineta predsednika GO Medijana.

 

Foto: V.P.

Iako imaju sve što im je potrebno, svaka donacija znači, kaže direktorka Sigurne kuće Sonja Šćekić. Poklonima se uvek obraduju i žene i deca.

“Svaka pomoć žrtvama nasilja je od izuzetnog značaja jer se na ovaj način šalje poruka svim ženama žrtvama nasilja da nisu same i da nisu zaboravljene od društva. Jako je važno da javnosti kažemo da je nasilje nad ženama nedozvoljivo id a moramo da se borimo protiv toga. Medijana je naše stičenice, žene i decu obradovala lepim poklonima”, kazala je Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće.

U kući trenutno boravi pet žena i šestoro dece. Primenjuju se sve potrebne mere protiv korona virusa, i od početka epidemijie nisu imali zaraženih radnika i korisnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com