Društvo

GO Medijana uručila pakete u vidu namirnica i garderobe porodici Cvetković iz Brzog Broda

Isporučena prva tranša pomoći Gradske opštine Medijana

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić sa saradnicima, posetio je porodicu Cvetković iz Brzog Broda i tom prilikom, uručio im pakete sa osnovnim životnim namirnicama, kao i garderobu, koju su doneli zaposleni i funkcioneri Gradske opštine Medijana.

Odlukom Veća Gradske opštine Medijana, ovoj porodici, koja živi u nedovršenoj kući u naselju Brzi Brod a koje teritorijalno pripada najvećoj niškoj opštini, odobrena je pomoć u iznosu od 8.000 dinara, u vidu robnog paketa, svakog meseca, do kraja budžetske godine.

Predsednik Kocić se interesovao da li će kuća biti kompletno renovirana i najavio, da ukoliko do toga ne dođe, GO Medijana preuzeti i taj deo posla i pomoći da kuća bude završena i uređena za pristojan život ove mnogočlane porodice.

U ogromnoj nemaštini, gde im je penzija, jedini izvor prihoda, teško pokretna starica, obolela od Parkinsonove bolesti, nakon smrti sina, ratnog vojnog invalida, sama brine o šestoro unučadi, od kojih najmlađi blizanci imaju 9 godina, dok ostalo četvoro imaju 13, 15, 17 i 22 godine, navodi u saopštenju ove opštine.

Ovo je samo jedna, u nizu humanitarnih akcija, koje Gradska opština Medijana iz godine u godinu, organizuje, kako bi svojim socijalno najugroženim sugrađanima pomogla i bar malo olakšala život. Prethodnih godina,

Gradska opština Medijana darivala je vaučerima socijalno najugroženije sugrađane, uručivala prehrambene pakete socijalno ugroženim porodicama, kao i vaučere učenicima prvih razreda osnovnih škola sa teritorije najveće niške opštine, koji pripadaju socijalno ugroženim porodicama ili porodicama sa troje i više dece.
Povodom novogodišnjih i Božićnih praznika, predsednik GO Medijana Nebojša Kocić, obišao je porodice sa troje i više dece u naselju Brzi brod i uručio im prigodne poklone.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Zalosno je sto je moralo ovako nesto da se desi, da bi se Opstina Medijana ukljucila.
    Majka sam troje dece, malo mi je zaparalo “usi” da je Opstina davala vaucere deci koja krecu u prvi razred ( porodicama sa troje I vise dece). Mi ga dobili nismo, I to nije problem ukoliko je vaucer otisao nekom kome je potrebniji, u sta sumljam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com