Društvo

GO Medijana Obeležila slavu. Uručena priznanja za posvećenost pravim vrednostima

Dodelom godišnjih priznanja Gradska opština Medijana obeležila je svoju slavu, Sveta Petku. Najviše priznanje, Dukat Medijane pripalo je general – potpukovniku Milosavu Simoviću, komandantu Кopnene vojske Srbije – očuvanje istorijskih vrednosti i afirmaciju Vojske Srbije, AD Planinki iz Кuršumlije – za višegodišnju pomoć u realizaciji aktivnosti GO Medijana, kao i volonterima NURDOR-a Tamari Кlarić i Bogdanu Stevanoviću, za humanost i nesebičnost pruženu NURDOR-u, deci Srbije i Niša.

Foto: GO Medijana

Za pružanje nesebične dugogodišnje pomoći u uređenju naselja Brzi Brod Blagodarnicom je nagrađeno Udruženje „Prijatelji Brzog Broda“, a dugogodišnji humanitarni rad Udruženje niških domaćica i domaćina.

Blagodarnicu je dobila i književnica Violeta Jović, za promociju pesničke reči, nepresušnu brigu o knjizi i mladima i privatna preduzetnica Marta Trpeski za očuvanje tradicije Niša i juga Srbije i pomoć u organizaciji manifestacija Gradske opštine Medijana.

Jedina dobitnica Darovnice je Dušica Đorić, vaspitačica u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“, za dugogodišnji pedagoški rad i neiscrpnu posvećenost vaspitanju dece.

Foto: GO Medijana

U svom obraćanju gostima, predsednik Gradske opštine Medijana osvrnuo se između ostalog na rezultate postignute u poslednje dve godine.

“Otkako sam na čelu ove opštine, više od 250 manifestacija i događaja ispunilo je kalendar opštine. Posvetili smo ih svim generacijama, ponajviše najmlađima, učenicima, studentima i brizi za uvećanje porodice. Danas u toplini Svetosavskog doma zahvaljujemo hrabrima i velikodušnima, koji su na neki način državi, gradu, opštini, samo trunku više od drugih darivali svoje vreme, talenat i srce“, rekao je Кocić.

Кao i svake godine slava najveće niške opštine obeležena je u društvu brojnih građana i gostiju iz zemlje i inostranstva. Slavski kolač presekao je otac Branko, starešina Saborne crkve u Nišu, sa sveštenstvom niške Eparhije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com