Društvo

GO Crveni Krst uručila Povelju Srpsko – ruskom humanitarnom centru za uspešnu saradnju

Povodom obeležavanja 10 godina postojanja Srpsko – ruskog humanitarnog centra u Nišu, Opština Crveni Krst, svečano im je uručila povelju zahvalnosti za uspešnu saradnju i zlatnik sa likom Cara Konstantina.

Predsednik ove opštine, Miroslav Milutinović izrazio je zahvalnost centru Srpsko- ruskom humanitarnom centru na nesebičnoj pomoći centra koji se nalazi na teritoriji ove opštine, posebno prilikom elementarnih nepogoda koje su prošle godine zadesile sela na teritoriji opštine Crveni Krst.

” Kada kažem elemntare nepogode mislim na požare i poplave koje su prošle godine zadesile sela u našoj opštini, Trupale, Vrtište i deo prema selu Mezgraja, a kada nam je ovaj Centar nesebično pomogao”, objašnjava Milutinović.

Milutinović dodaje da je prošle godine održana zajedniča pokazna vežba gde su radnici GO Crveni Krst učestvovali zajedno sa predstavnicima SRH Centra i na taj način puno naučili o vanrednim situacijama, što govori da o neprekidnoj saradnji.

Bojan Kostić, direktor srpsko – ruskog humanitarnog centra u Nišu kazao je da se Srpsko – humanitarni centar ovih 10 godina trudio maksimalno pomaže Republici Srbije , ali i da je siguran smo da će njihova saradnja i naredne decenije biti još značajna i još u većem obimu nego do sada.

“Srpsko – rusko humanitarni centar zajedno sa kolegama iz Rusije stalno radi na podizanju svesti stanovništva i edukaciji, kako od naših najmlađih sugrađana, pa do onih najmlađih.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com