Društvo

GO Crveni Krst učestvuje u obeležavanju gradske slave. Biće uključeno oko 700 sportista, ali i veliki broj kulturno umetničkih društava

Rukovodstvo Gradske opštine Crveni Кrst uzelo je učešće u obeležavanju slave Grada Niša, pa je povodom toga održavan sastanak sa predstavnicima sportskih klubova, udruženjima i ljudima koji će biti uključeni u organizaciju tog dana.

Manifestacija će se održati u Niškoj tvrđavi u sredu 02.06. 2021. od 10 do 16 časova, a na manifestaciji će biti kulturnih i sportskih dešavanja.

Na javnom treningu “Pokretom do zdravlja” učestvovaće oko 700 sportista u raznim kategorijama, a kulturni program obuhvatiće narodne pesme i igre, recitovanje poezije i dečija likovna radionica “zlatna četkica”, a deca će imati i priliku da se druže sa sa kućnim ljubimcima. Medju njima Plesni klub 018, Fudbalski klub ’’Nacional’’, Oxigen, Košarkaški Klubovi ’’Bušido NB’’ i ’’Naisus’’, Pikado klub,Tekvondo klub ’’Ares’’, vitezovi ’’Zmajeva griva’’. Svoje veštine pokazaće i vojska, potom gimnastičari, zaljubljenici orijentiring sporta, ali i članovi ZOO Planeta i Kinološkog društva ’’Nišava’’. Njima će,u svojevrsnom javnom treningu, moći da se pridruže i gradjani.

U kulturno-zabavnom delu programa 2. juna u Tvrđavi, od 13 i 30 do 16 sati izmedju ostalih učestvovaće folklorno društvo ’’Teodora’’, Udruženja ’’Tolerancija za sve ’’, ’’Vilindar’’,’’Etno Art i ’’Zlatna četkica’’, pijanistkinja Milica Arandjelović,Drušvo umetnika ’’Slava’’ i Humanitarne stranice ’’ Dar od srca’’ i ’’Ako imaš ti donesi, ako nemaš ti odnesi’’.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com