Društvo

GO Crveni Krst održala hitnu sednicu veća. Najavljen razgovor sa direktorima škola i policijom

Veće Gradske opštine Crveni Krst dalo je danas podršku svim merama koje je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Hitna sednica veća počela je minutom ćutanja čime je odata pošta stradaloj deci i čuvaru u pucnjavi u školi na Vračaru.

Predsednik GO Crveni Krst prof. dr Miroslav Milutinović, rekao je da bi po pitanju obrazovanja naše društvo trebalo nešto da uradi što pre, da se nikada više ne ponove ovakvi događaji.

„Naš zajednički zaključak je da naši adolescenti, naši školarci, previše prihvataju, i to negativne informacije, što dovodi do povećanja vršnjačke delinkvencije u našem društvu“, kazao je Milutinović.

Milutinović je najavio da će Opština održati sastanak sa svim direktorima škola, na kojima će prisustvovati i policija. Na tim sastancima će se razgovarati o problemima i o tome kako lokalna samouprava može da pomogne.

U Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru učenik sedmog razreda vatrenim oružjem je usmrtio osmoro učenika i čuvara škole, a nekoliko osoba ranio, od kojih su neki u teškom stanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com