Politika

GO Crveni Krst dobila novog predsednika Skupštine opštine

Novi predsednik Skupštine opštine Crveni Krst je Dragan Stanković, poverenik Srpske napredne stranke za područje tog dela grada. On je na tu funkciju izabran jednoglasnom odlukom 20-toro prisutnih odbornika, a nakon što je dosadašnji predsednik Zoran Stojković podneo ostavku.

Stojković je rekao da je ostavku podneo iz ličnih razloga, međutim kako Niške Vesti saznaju politička kriza u Gradskoj opštini Crveni Krst je nastala kada je tadašnji predsednik Skupštine Zoran Stojković pokerenuo inicijativu za smenu  sekretarke Danijela Milićević, a kao razlog navedeno to što je na pet minuta izašla sa sednice. Sada, kada je u Nišu prisutan kordinator i “sređuje se situacija” u redovima te partije, ta situacija je razrešena, a Stojković je bio prinuđen da podnese ostavku.

I sama Danijela Milićević je tada izjavljivala da je smenjena isključivo zbog volje pojedinaca i da u nijednoj situaciji nije prekršila stranačku disciplinu.

Novi predsednik Skupštine Gradske opštine Crveni Krst Dragan Stanković je medijima rekao da je izabran na tu funkciju upravo na predlog, sada već bivšeg predsednika Zorana Stojkovića koji je podneo ostavku.

“Funkciju sam preuzeo na Stojkovićev predlog, koji je ostavku podneo iz ličnih razloga. Ne postoje druge insinuacije kada je njegova ostavka u pitanju”, izjavio je novi predsednik Niškim Vestima i dodao da će na njegov predlog Stojković ostati u Gradskoj opštini Crveni Krst i u tom timu, samo će obavljati drugu funkciju.

I predsednik Gradske opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović je naglasio da ostavka predstavlja isključivo lični čin, a da je novi predsenik dobio apsolutnu većinu 20 prisutnih odbornika.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com