Kultura

Prepuna sala bioskopa Cine Grand. “Glumčina” na velikom platnu pred niškom publikom

Film o Zoranu Radmiloviću prikazan je sinoć u bioskopu “Cine grand” u tržnom centru “Delta Planet”. Dokumentarac o “glumačkom čarobnjaku” “Glumčina” napunio je bioskopsku salu, a publika je imala priliku da sazna sve ono što nije do sada imala priliku da čuje o čuvenom glumcu.

Film „Glumčina“ producenta Olivera Paunovića radila je niška City Grupa uz kooprodukciju Narodnog pozorišta Timočke krajine.

Film je urađen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je sa Zoranom Radmilovićem glumio a i lično poznavao, te je svoje inpresije njegovim likom i delom utkao u film. Zahvaljujući filmu lik i delo Zorana Radmilovića ostaće da živi i posle svih nas.

O glumcu, dramskom pesniku, pustolovu Zoranu Radmiloviću, valja i govoriti i ćutati – napisao je svojevremeno Muharem Pervić. Valja ga se sećati u ljubičastoj tami pozorišnog spektakla i tamnoj noći kada se vraćao svom domu. Kako god „valja ga se sećati“.

Producent Oliver Paunović, ne krije zadovoljstvo što ovaj film nailazi na pozitivne kritike širom Srbije. On je zahvaljujući ovom dokumentarcu dobio i najveće priznanje na “Zoranovim danima” u Zaječaru statuetu „Zoran Radmilović“.

Oliver Paunović, producent

„Zoran Radmilović kroz naš film opet živi i živeće večno. Postigao je do sada veliki uspeh gde god je prikazan.

Hvala prijateljima, sponzorima koji podržavaju moje projekte i time zajedno čuvamo od zaborava i vraćamo u život legende poput Zorana Radmilovića.

Festivalski život našeg filma nastaviće i naredne godine, odštampan je i na DVD“, rekao je producent Oliver Paunović.

Film je po svojoj strukturi mozaičnog tipa. Imaće jednu liniju koja pratiti Cacijeva svedočanstva na nivou biografskih podataka, zanimljivosti, anegdota i nekih dosad neobjavljenih priča. Sadrži i svedočanstva ljudi koji su godinama sarađivali sa Zoranom u pozorištu i na filmu. U dokumentarcu se nalazi i arhivski materijal, ogromna građa koja je ostala iza Zorana i koja predstavlja riznicu kulturne baštine Srbije

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović, režiju potpisuje Vladimir Ristić.

Na kraju bioskopske premijere minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom sportisti, legendi Draganu Panteliću, o kojem je takođe niška produkcija uradila film i tako ostavila budućim generacijama sećanje na njega.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com