Kultura

Glumcima sedam nagrada, horistima srebro

Samo u jednom vikendu osam priznanja je stiglo na adresu Studentskog kulturnog centra u Nišu. Predstava „Mamin dašak u svemiru“, Akademskog pozorišta SKC-a, je na Festivalu akademskih pozorišta u Novom Sadu, koje je završeno ovog vikenda, osvojila sedam priznanja, od toga i nagradu za najbolju predstavu festivala. Osim glumaca briljirali su i horisti, Akademski hor Studetskog kulturnog centra Niš se sa velikog festivala u Poljskoj vratio sa srebrnom medaljom!

Predstava “Mamin dašak u svemiru“, Akademskog pozorišta SKC-a, premijerno izvođenje imala je oktobra ove godine, a na svom prvom festivalu osvojila je i publiku, žiri i čak sedam nagrada.

Milica Dimitrijević osvojila je nagradu za najbolju scensku bravuru, Nemanja Nikolovski dobio je drugu nagradu za epizodnu mušku ulogu, Grand Prix festivala osvojila je Jovana Đorđević. Prva nagrada za najbolju žensku ulogu otišla je u ruke Katarine Stojanović, dok je za najbolju mušku ulogu nagrađen Miloš Cvetković. Nagradu za najbolju režiju osvojio je Dušan Matejić, a za najbolju predstavu u celini proglašena je upravo predstava „Mamin dašak u svemiru“.


Lepe vesti Studentskom kulturnom centru u Nišu stigle su i iz Poljske gde se nalazi mešoviti Akademski hor SKC-a koji predvodi dirigent Zoran Stanisavljević. Hor je učestvovao na 4. Međunarodnom festivala muzike u Poljskoj „Jozef Švidr“ i osvojio srebro. Niški horisti su se takmičili se sa više od dvadeset horova, a pevali su kompozicije Jozefa Švidera, Marka Tajčevića, Konstantina Babića, Pjera Paseroa i Andersa Edenrota.

“Treba istaći veliku požrtvovanost i predanost članova Akademskog hora koji su uprkos zdravstvenim tegobama, izazvani virusnim infekcijama, funkcionisali kao pravi profesionalci i veoma složno. Ta zajednička energija i zalaganje doneli su nam ovaj značajan uspeh na ovako velikom takmičenju.“, kaže dirigent Zoran Stanisavljević.

Pored nastupa na takmičenju pevači Studentskog kulturnog centra Niš održali su i dva celovečernja koncerta u gradovima Pogruže i Goržice. Otputovali su, kažu, sa željom da se što bolje predstave i da pokušaju da pariraju odličnim poljskim i ukrajinskim horovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com