Kultura

Glumac treće festivalske večeri Aleksandar Stojković

Aleksandar Stojković, glumac u filmu “Svilen konac” izabran je za glumca treće festivalske večeri i samim tim učestvuje u konkurenciji za najpopularnijeg glumca Filmskih susreta.  Ovaj film je inače prvi put prikazan na nekom festivalu, a radi se o ostvarenju za koji je scenario napisan po knjizi Jelene Bajić Jočić, koja je inspirisana životom njenog dede.

 

Damir Romanov, režiser

“Samim tim što je istinita priča protkana kroz film, daje značaj tom filmu. To je jedna patetična priča, da se razumemo patetika je nešto što znači snažna, jaka osećanja, ali da film ne bi imao pežirativni smisao, jako je bili bitno da glumci budu što prirodniji”, rekao je reditelj Damir Romanov.

Aleksandar je u ulozi Mišinog oca, koji je beskrajno darovit, mašta da postane darovit, ali ga sputava realnost i želja oca da ostane u zabačenom planinaskom selu.

“To je ta večita tema naroda balkanskih prostora. Kako godine idu, sve više te privlači zemlja, zavičaj, tvoj kraj. Ja sam imao nesreću da je u ovom suludom ratu moj zavičaj ostao negde. Sve je uništeno, a ti sve više želiš da odeš tamo. Tako i u filmu, otac želi da njegov sin jedinac ostane tu, da se produži ta loza, tu je i sukob generacija. On razume sina, ali ne shvata njegove ambicije i želje”, kazao je Stojković.

Nevena Ignjatović, glumica

Nevena Ignjatović, igra ulogu Eme, Mišine drugarica.  Radi se o jednoj pozitivnoj devojci koja gura ljude da napreduju i idu napred.

“Kada smo prvi put došli na kasting ja i Damir, osetila sam tu slobodu da mogu da se igram. Imali smo jedan potok u scenariju i oboje smo mogli da zamislimo taj potok i gde će nam tačno biti mokre noge. Ta mašta koju sam mogla da imam sa njim mi je značila kasnije”, kazala je Nevena Ignjatović.

Večeras na programu je film “Koma” u režiji Petra Jakonića i Vera  u režiji Nedeljka Kovačića.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com