Kultura

Glumac Aleksandar Mihailović u Berlinu kao deo ansambla predstave „Danteova smrt“

Glumac Narodnog pozorišta u Nišu, Aleksandar Mihailović se upravo vratio iz Berlina, gde je kao deo ansambla predstave „Dantonova smrt“ u produkciji Narodnog pozorišta u Prištini, gostovao u „Monbijou Theater“-u, a povodom stogodišnjice Oktobarske revolucije u Nemačkoj.

Predstavu „Dantonova smrt“ Georga Bihnera je režirao Maurici Fare, a pored niškog glumca Aleksandra Mihailovića, u predstavi glume i Igor Damnjanović, Milan Vasić, Anika Grujić, Bojan Stojčetović, Ivana Kovačević, Aleksandra Cicuć, Nebojša Đorđević, Jelena Orlović, Milena Jakšić i Tamara Tomanović.

Prvak niške drame o ovom uspešnom gostovanju i glumačkom iskustvu kaže:

„Nekoliko godina unazad imam zadovoljstvo da sarađujem sa srpskom dramom Narodnog pozorišta iz Prištine, u čijem se ansamblu osećam više nego domaće. Bihnerova Danteova smrt, u režiji Mauricija Ferea je pre svega tačan repertoarski izraz za naš današnji trenutak, ali i prilika da se glumac susretne sa načinom rada i estetikom zapadnog evropskog teatra. Takva iskustva su važna ne samo da bi glumac mogao da otkriva neke nove puteve unutar pozorišta, već da bi mogao bolje da sagleda ono što već misli da zna. Rad sa Mauricijem i gostovanje u Berlinskom pozorištu, je jedno od takvih iskustava.“

Pred oko 200 gledalaca na otvorenoj sceni koja se nalazi blizu Monbižu parka i Ostrva muzeja u Berlinu, ekipa ansambla Narodnog pozorišta iz Prištine odigrala je komad koji je po tekstu Georga Bihnera režirao dugogodišnji saradnik ovog teatra Maurisi Fare.

Ekipi NPP ovo je bio drugi boravak u Berlinu u poslednje tri godine. U leto 2015. godine u Monbižu teatru izvedena je skraćena verzija komada „Hotel Kosovo“ po tekstu i u režiji Nenada Todorovića.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close