Moja pričaSport

Gimnazijalku čiji “udarac zlata vredi” odmara čitanje – Nikolina Simić

Nikolina Simić, takmičarka Kik boks kluba Konstantin iz Niša, ima samo 18 godina i pohađa Gimnaziju Svetozar Marković, velika strast su joj knjige a na strunjači u ringu pokaže svu svoju snagu, onu žansku najjaču.

Ova niška gimnazijalka ima kućnu biblioteku i kaže knjige je smiruju, ali i dosta pomažu kada se fizički umorno telo nahrani duhovnošću.

“Jako volim da čitam i imam malu kućnu biblioteku, to mi je puno puta pomoglo u životu”, počinje priču uz osmeh ova mlada Nišlijka.

Nikolina Simić je već dve godine članica niškog kik boks kluba Konstantin, svake godine napredovala je više, ove očekuje najbolje rezultate do sada.

“Što se takmičenja tiče bio je to dug i naporan proces, naročito prve godine. Prvakinja sam u disciplini full contact za prethodnu godinu i osvojila sam srebrnu medalju za disciplinu low kick na državnom prvenstvu”, kaže za Niške Vesti ova prvakinja.

Trener ove uspešne Nišlijke Milan Cvetković puno očekuje od ove takmičarke, ali i od svih ostalih članova kluba koji jedni druge bodre i jesu velika podrška.

“U novim prostorijama kluba u Hali “Čair” idelani su uslovi za stvaranje šampiona. Naše vreme upravo dolazi, spremite se za brdo titula koje ćemo doneti u Niš”, kaže uz osmeh Cvetković za Niške Vesti.

Foto: Nikolina Simić, lična arhiva

NV: Kako uklapaš školu sa treninzima?

“Nekad je to sve jako teško uklopiti, trenige sa školom. I jedno i drugo mi je važno, tako da se trudim da ne zapostavim ni jedno ni drugo. Zavisno od perioda godine određujem prioritete u datom trenutku i kasnije stignem sve da nadoknadim. Ključ je dobra organizacija”, dodaje.

Naši Balkanci nemaju mnogo razumevanja kada vide devojke sa rukavicama u ringu. Plaše se ili im se dive…nismo otkrili. Devojke u borilačkim sportovima uvek izazovu pažnju, tako je i sa Nikolinom.

Foto: Nikolina Simić, lična arhiva

“Okolina nema uvek najbolju reakciju. Često kažu da je to u redu, ali se vidi neodobravanje. Od početka sam bila svesna takvog duha sredine i prihvatila ga. Naravno tu su i ljudi koji me podržavaju naročito oni najbliži što je meni i najvažnije”, kaže Simić.

NV: Šta planiraš dalje sa treninzima?

“Nemam još uvek konkretan plan, iskreno, ni ne verujem u to. Treniram dan za dan i trudim se da budem bolja. Sve ostalu ću dokazati spontano. Kada dođem u salu vidim samo ono što radim. Ne trošim vreme puno na planiranje, koje možda ne uspe. Upravo počinje sezona – i sve će doći u svoje vreme”.

NV: Gde sebe vidiš za deceniju?

“Ne mogu da vidim jasnu sliku trenutno. Kada god pokušam, da zamislim ne ide. Zato se uglavnom usredsedim da uživam sada i postižem najbolje moguće rezultate. Život će me odvest tamo gde terba da budem”, zaključuje ova mlada uspešna Nišlijka kojoj je upravo počela takmičarska sezona u kojoj joj redakcija Niških Vesti želi puno uspeha.

Foto: Nikolina Simić, lična arhiva

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com