Društvo

Gimnazijalci Sremca briljirali na takmičenjima iz književnosti

Učenici Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” na republičkom takmičenju iz književnosti, Književnoj olimpijadi, zabeležili su odlične rezultate. Od 12 učesnika njih 8 osvojilo je neko od prva tri mesta iz književnosti.

Na državnom takmičenju iz književnosti u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu ove godine prvo mesto osvojio je Marko Đorđević, učenik III/2 razreda bilingvalno-nemačkog odeljenja. Drugo mesto osvojile su  Anđela N. Radovanović  III/1, Anđela Lekić III/2, Teodora Ristić III/2 i Tara Govedarović  III/4. Treće mesto iz književnosti na nivou Srbije osvojili su Tamara Vučković  I/1, Anja Kosanović III/1 i Mihajlo Miladinović III/4.

I ostali učesnici Republičkog takmičenja pokazali su odlično znanje, ali im je rangiranje izmaklo za samo poen ili dva. To su Tatjana Jocić I/1, Anđela Stanković II/1, Anđelija Stojanović III/1 i Dunja Ristić III/4.

“Najbolji među najboljima” do uspeha su došli nakon redovnog rada i jakih priprema, ali su u osnovi kod svakog od njih velika ljubav prema srpskom jeziku i književnosti, takmičarski duh, ali i usvajanje novih znanja i druženje”, kažu u Prvoj niškoj gimnaziji “Stevan Sremac”. “ Osim što su se naporno pripremali za takmičenje, oni su veoma uspešni i u ostalim predmetima, aktivni u raznim sekcijama, a većina njih je  učestvovala i u brojnim manifestacijama i aktivnostima u školi”.

Za Marka Đorđevića, koji je osvojio prvo mesto iz književnosti među učenicima III razreda ova godina je bila prepuna aktivnosti, ali ga to nije omelo da bude najbolji među najboljima.

Foto: Privatna arhiva

“Član sam dramske sekcije. Spremali smo zahtevnu predstavu “Putujuće pozorište Šopalović” za Dan škole, igrali smo je i u humanitarne svrhe, a i učestvovali smo sa njom i na republičkom takmičenju dramskih sekcija u Kragujevcu. Bio je pravi izazov napraviti balans između proba za dramsku i dodatne nastave. Učestvovao sam i u drugim manifestacijama koje škola organizuje, kao što su Nedelja ruske kulture. Volim jezike i to je za mene bio izazov, a sve vreme sam se pripremao za takmičenje iz književnosti”, kaže Marko.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com