DruštvoHronika

Gimnazijalci: Osetili smo da autobus usporava i čuli udarce u metalnu ogradu

Učenici niške gimnazije „Svetozar Marković“ koji su se nalazili u autobusu koji je danas probio zaštitnu ogradu na auto-putu Niš-Beograd kod Kragujevca, vratili su se svojim kućama oko 19.00 sati.

Gimnazijalci i njihovi profesori pukom srećom prošli su nepovređeni prilikom povratka iz Španije, jer je vozaču M.P. (67) pozlilo za volanom i autobusom je udario u bankinu sa leve strane auto-puta, a vozilo je zaustavio na razdelnom polju.

„Osetili smo da autobus usporava, a onda smo čuli kako udara u metalnu ogradu i grebe je. Čuli smo i kako je staklo puklo. Nismo odmah svhatili o čemu se radi jer je autobus dvospratni i mi smo bili na spratu. Profesorka se popela do nas i uplakana rekla da je vozač imao srčani ili epi napad, ali da je ipak smogao snage da zaustavi autobus, a da ne slete sa puta. Uspaničili smo se šta će biti sa njim, ali je hitna pomoć vrlo brzo stigla i odvezla ga“, kazao je gimnazijalac koji se nalazio u autobusu.

Prema njegovim rečima, vozač kome je pozlilo trebalo je da ih preveze od Beograda do Niša i onda vrati autobus u Beograd.

„Nas su sve vreme studijskog putovanja do Barselone vozila druga dva vozača. Oni su se smenjivali tokom čitavog puta i nije bilo nikakvih problema. Jedan od njih nam se javio kada je čuo šta se dogodilo. Bilo mu je baš žao što je ostao u Beogradu, rekao je da je trebalo da nas doveze do Niša kada nas je već vozio osam dana“, dodao je naš sagovornik.

Učenici i profesori gimnazije „Svetozar Marković“ vraćali su se dva autobusa sa studijskog putovanju u Španiji koje je organizovano u saradnji sa Unesko klubom Beograd. Jedan autobus je ranije u toku popodneva stigao u Niš, a nakon nezgode po učenike je poslat drugi autobu, tako da su bezbedno stigli svojim kućama. Saobraćaj na deonici auto-puta na kojoj se nezgoda dogodila nije bio obustavljan, ali se jedno vreme odvijao usporeno

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com