Region

Gimnazijalci čistili obalu Oblačinskog jezera

Učenički parlament Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu u saradnji sa Ekološkom sekcijom ove škole, organizovao je akciju čišćenja zelene površine oko Oblačinskog jezera. Akcija je organizovana u okviru izbornih predmeta Održivi razvoj i Zdravlje i sport.

Foto: Gimnazija “Svetozar Marković”

Gimnazijalcima iz Niša u ovoj akciji su se pridružili i učenici Osnovne škole „Jastrebački partizani“ iz Merošine zajedno sa v.d. direktorom Predragom Nešovićem.

Foto: Gimnazija “Svetozar Marković”

„Cilj naše akcije je da podignemo ekološku svest zajednice i pojedinaca vođeni idejom da pred praznike, Uskrs i Prvi maj, apelujemo na ličnu i kolektivnu odgovornost prema prirodi i nama samima“, kažu učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu. „Akcija koju smo mi organizovali deo je šire akcije u organizaciji Banker radija „Trash challenge“.

Foto: Gimnazija “Svetozar Marković”

Akciju gimnazijalaca iz Niša i osnovaca iz Merošine podržali su i predsednik opštine Merošina Saša Jovanović, JKP „Medijana“ i JP Direkcija za izgradnju opštine Merošina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com