Društvo

GIMNAZIJA “SVETOZAR MARKOVIĆ”: 11. Festival “Nauk nije bauk”

Gimnazija “Svetozar Marković” u Nišu i ove godine će organizovati Festival “Nauk nije bauk 11”, a prijeve za učesnike festivala trajale su do 1. marta. U Gimnaziji kažu da su u toku  opsežne pripreme za njegovu organizaciju. Festival će se održati na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu 24. i 25. maja , a za posetioce će biti otvoren od 10 do 19 sati.

Održavanje ovogodišnjeg Festivala “Nauk nije bauk” je jednog trenutka bilo stavljeno pod znakom pitanja jer organizator, u ovom slučaju Gimnazija “Svetozar Marković”, nije bila u mogućnosti da organizuje jednu ovako veliku manifestaciju koja je već prerasla u gradsku. Tada je iza organizatora i festivala stao grad Niš i odluka je doneta – Nauke će i dalje biti u Nišu.

Festival “Nauk nije bauk” je jedna od najpoznatijih naučnih manifestacija koja se u kontinuitetu održava svakog proleća od 2009. godine i po kojoj je grad Niš postao još poznatiji ne samo u našoj zemlji već i u inostranstvu.

“U prethodnih deset godina, uz oduševljenje sadržajima i dostignućima mladih u nauci, više od 100.000 ljudi iz Srbije i inostranstva posetilo je „Nauk nije bauk“, kaže direktor Gimnazije „Svetozar Marković“ Marjan Mišić.

Organizatori veruju da će i ove godine na pravi način uspeti da odgovore na sve nove izazove u nauci, ali i da stvore uslove kako bi sa potpuno novim sadržajima i dostignućima mladih dočekali sledeći „Nauk nije bauk“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com