Društvo

Gimnazija „Stevan Sremac” organizuje takmičenje u besedništvu u čast Branka Miljkovića

Povodom obeležavanja 146. godišnjice postojanja Prve niške gimnazije „Stevan Sremac”, biće održano takmičenje u besedništvu u čast Branka Miljkovića, velikog niškog i srpskog pesnika.

Finalno takmičenje biće održano u svečanoj sali Prve niške gimnazije „Stevan Sremac” 22. novembra, a rok za prijavu govora je 12. novembar.

„Naše takmičenje u besedništvu prilika je za učenike i studente da, negujući lepu reč, ispolje svoju individualnost, znanje i kreativnost u zastupanju najviših vrednosti – života, slobode i ljubavi”, navode iz Gimnazije.

Na konkurs mogu da se prijave svi zainteresovani, a ovogodišnja tema besede je citat Branka Miljkovića: „Uzmite šaku svežeg pepela ili bilo čega što je prošlo i videćete da je to još uvek vatra ili da to može biti”.

Prijavljeni govor treba da sadrži između 700 i 1.000 reči, pri čemu beseda ne sme trajati kraće od 5 ni duže od 7 minuta. Od kandidata se očekuje da besede znaju napamet, tj. da govore bez podsetnika.

Komisija će od svih prijavljenih govora izabrati najbolje, čiji će autori nastupiti u finalnom delu takmičenja.

Tom prilikom govori će biti ocenjivani na osnovu sledećih kriterijuma: organizacija sadržine govora (početak, razrada, zaključak), stil (kreativnost i originalnost), pribranost (kontrola i stav), izražajnost (gestikulacija i izraz lica), upotreba glasa (visina, jačina, tempo, tišina, izražavanje emocija) i odnos sa publikom (kontakt očima i učešće publike).

Troje prvoplasiranih takmičara, koje će izabrati stručni žiri, dobiće prigodne vredne nagrade.

Finalno takmičenje biće održano u svečanoj sali Prve niške gimnazije „Stevan Sremac” u petak, 22. novembra 2024. godine, u 14.00 časova.

Rok za prijavu govora je 12. novembar 2024. godine, a prijave za takmičenje mogu se poslati poštom ili elektronskim putem u obrascu koji se može naći na sajtu Prve niške gimnazije „Stevan Sremac”.

Gimnazija ovo takmičenje u besedništvu organizuje u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com