ObrazovanjeVirus Korona

Gimnazija “Bora Stanković” prelazi na onlajn nastavu, učionice se dezinfikuju

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je preporuku da u osnovnim školama “Stefan Nemanja“ i “Duško Radović“ deca od prvog do četvrtog razreda idu u školu, a da nastava na daljinu bude organizovana za đake od petog do osmog razreda. U  Gimnaziji „Bora Stanković“ preporučena je nastava na daljinu.

Ovakva odluka doneta je, prema rečima Dragana Geja, načelnika Školske uprave u Nišu  zbog broja nastavnika koji su  zaraženi koronavirusom, ali i zbog nemogućnosti da se u pojedinim školama održi odgovarajuća fizička distance zbog odnosa broja učenika i kvadrature koja im je na raspolaganju. On dodaje da su škole i dalje sigurne za učenike, da u njima nema transmisije virusa. Dodaje i da, ukoliko se u jednoj školi zarazi više od 10 odsto nastavnika, škola prelazi na onlajn nastavu. Za sada je to u Nišu jedino Gimnazija “Bora Stanković”.

Dragan Gejo, načelnik Školske uprave; foto: V. P.

“U Gimnaziji “Bora Stanković” imamo 18  inficiranih lica od toga 8 učenika od kojih je kod četvoro potvrđen koronavirus, a za četiri učenika se čakaju rezultati. U ovoj školi je i pet do šest nastavnika inficirano pa smo doneli odluku da učenici pređu na onlajn nastavu. Osim toga, ova Gimnazija deli zgradu, dakle i učionice, sa Prvom niškom gimnazijom “Stevan Sremac” tako je ovakva odluka bila najbolja kako bi smo zaštitili decu i profesore u ovoj drugoj školi”- kaže Dragan Gejo.

Dodaje da će, dok učenici budu imali onlajn nastavu, prostorije u Gimnaziji “Bora Stanković”  biti dezinfikovane.

“U OŠ “Stefan Nemanja” imamo 8 obolelih nastavnika i četiri učenika, a u OŠ “Dušan Radović” sedam profesora je inficirano kao i domar ove škole. Zbog toga u ovim školama učenici od petog do osmog razreda prelaze na onlajn nastavu, a učenici od 1 do 4 razreda dolaze u školu”- kaže načelnik Školske uprave u Nišu.

Onlajn nastava će se u ovim školama odvijati  do 1. decembra nakon čega će, u zavisnosti od situacije, biti doneta odluka o daljem radu.

“Važno je i to da deca u školama nisu  ugrožena, da u školama nema prenosa virusa. Direktori se odgovorno ponašaju i strogi su  u primeni mera koje moraju da se poštuju”- kaže Dragan Gejo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Pa da sacekamo onda da se u svim skolama dovoljno ljudi razboli pa tek tad da prestanemo da vodimo decu. Da li su oni normalni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com