Društvo

GIMNAZIJA “BORA STANKOVIĆ” OBELEŽAVA POLA VEKA POSTOJANJA: Šetnja sa Borom kroz Boru

Gimnazija “Bora Stankovic” iz Niša, povodom obeležavanja jubileja – 50 godina od osnivanja škole ogranizuje “Borine dane”. Svečana akademija se održava danas u Narodnom pozorištu, sa početkom u 13 sati.

“Obeležavanje jubileja, 50 godina od početka rada gimnazije počelo je juče sportskim takmičenjima i trajaće do 2.aprila”, kažu u ovoj niškoj gimnaziji. “Osam dana posvećenih školi biće ispunjeni najraznovrsnijim ptogramom koji su pripremili učenici pokazujući na taj način svoju kreativnost. Pre zvaničnog otvaranja “Birinih dana” održaće se danas još nekoliko manifestacija kao što su Dam francuskih šansona. Za danas je planirano u 11,30 sati i otvaranje izložbe “Šetnja sa Borom kroz Boru”.

U toku osmodnevne manifesracije planiran je i susret sa profesoirma, penzionerima, koji su gradili imidž škole, a jedan dan biće posvećen alumni prezentaciji.

“Planiran je i dan otvorenih vrata u sredu u 10 sati kada učenici osmog razreda osnovnih škola mogu da dođu do škole, da obiđu zgradu, kabinete i laboratorije, da se upoznaju sa načinom rada u školi, razgovaraju sa profesorima i dobiju odgovore na sve nedoumice ukoliko su odlučili da njihova deca nastave školovanje kod nas. Nakon toga biće organizovan Dan nauke i informatike kada će se predstaviti učenici spevijalizovanog informatičkog odeljenja u kome se đaci priremaju da odgovore izazovima savremene tehnologije”, objašnjavaju u školi.

Biće i zabavnog programa kao što je maskenbal, Igre bez granica, Borovizija. Učenici će se vršnjacima i gostima predstaviti i pozorišnom predstavom “Svet”.

“Nekoliko dana je posvećeno i sportskim takmičenjima. Planirana je u bejzbol prezentacija kao i Sportski dani sa profesorima kada se učenici na sportskim terenima bore da “nadjačaju” profesore”, dodaju u školi.

“Borini dani” koji se održavaju godinama unazad biće zatvoreni Boranijadom koja je iznenđanje sve, a za kraj slavlja pripremljena je žurka za učenike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com