Društvo

Gimnazija “Bora Stanković” bogatija za 25 računara

Kompanija Filip Moris iz Niša donirala 25 računara sa pratećom opremom za opremanje računarske učionice za nova otvorena odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. Na ovaj način je omogućeno kvalitetno izvođenje nastave, a firma Filip Moris je prepoznala potrebe Gimnazije i doprinela da se nastava odvija u skladu sa savremenim IT standardima.

Gimnazija „Bora Stanković“ otvaranjem novih odeljenja ovog smera prati kretanja u obrazovno- vaspitnom procesu i potreba privrednog okruženja.

“Na ovaj način u gimnaziji se stvaraju uslovi da talentovana deca u oblasti informatike mogu da unapređuju svoja znanja i ista praktično primenjuju. KLERP, ostvarujući svoju ulogu unapređenja poslovnog okruženja u društvenoj zajednici, spojilo je potrebe Gimnazije „Bora Stanković“ sa željom Filipa Morisa i na najbolji mogući način promovisalo spregu između obrazovanja i privrede”, kažu u Gimnaziji “Bora Stanković”.

Inače, ova Gimnazija je jedna od nekoliko gimnazija u Srbiji kojoj je odobreno itvaranje još jednog, pored već postojećeg, odeljenja za informatiku. Zbog velikog interesovanja osnovaca za računarsko odeljenje ove gimnazije, škola je u ovoj školskoj godini otvorila, pored dva odobrena, još jedno odeljenje računarstva za šta je dobila i saglasnost resornog ministarstva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button