Sport

Gimnastičarke Niša NAJUSPEŠNIJE U REGIONU

Mlade članice Gimnastičkog kluba „Niš“ postigle su uspeh kakav se godinama ne pamti. Posle dva kola Lige regiona jugoistočne Srbije, održana u Kruševcu, osvojile su pet od ukupno šest zlatnih medalja u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Pobede su Nišlijkama donele ekipe uzrasta do 8 i 10 godina i devojćice Staša Tasić (8), Mia Knežević (10) i Maša Petrović (12). Jedino zlato koje nije stiglo u Niš odneo je kruševački „Napredak“ (12). Druga mesta osvojile su ekipe „Hajduk Veljko“ (8) iz Negotina, „Napredak“ (10) iz Kruševca i „Niš“ (12). Šest najuspešnijih timova plasiralo se u republičko finale, zakazano za 17. novembar u Kostolcu.

U pojedinačnoj konkurenciji, srebrne medalje dobile su Danica Petrović (8) iz Niša, Višnja Mandžikuć (10) i Lana Knežević (12) iz Kruševca, a bronzane Eva Grozdanović (8) iz Zaječara, Nikolija Pavlović (10) iz Niša i Dajana Živković (12) iz Pirota.

“Ženska pionirska gimnastička liga u regionu jugoistočne Srbije protekla je veoma uspešno, s obzirom na ukupne okolnosti. Nastupili su klubovi iz šest gradova, jer oni iz Novog Pazara i Knjaževca nisu uspeli da se organizuju, ali su ostali aktivni. Potvrdilo se da je težište ženske sportske gimnastike južno od Beograda. Vojvodina ima samo tri, a Beograd četiri kluba, što nije dovoljno za brži razvoj gimmnastičkog sporta”, rekla je dr Emilija Petković, regionalni koordinator ženske sportske gimmnastike.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com