Sport

Gimnastičarke iz Niša osvojile sve zlatne medalje

Jesenje kolo južnog regiona Pionirske lige Srbije u ženskoj gimnastici, održano u Kruševcu, okončano je neobičnim rezultatom. Devojčice iz Niša osvojile su sve zlatne medalje u pojedinačnom i ekipnom takmičenju u postojeće tri uzrasne kategorije (do 8, 10 i 12 godina), a gimnastičarkama iz Prokuplja su, u pojedinačnoj konkurenciji, pripala srebrna odličja. Očekuje se da će sve te mlade takmičarke nastupiti u pojedinačnom finalu Pionirske lige Srbije, u Kostolcu.

Regionalno takmičenje donelo je i male sportske drame. Najveća je viđena kod najmlađih, gde je Nišlijka Ana Živković osvojila dve zlatne (parter i greda) i jednu srebrnu medalju (preskok), a onda je napravla veliki kiks na dvovisinskom razboju i u toj disciplini osvojila tek 15. mesto! Tako je pobedila Dunja Džunić (Niš) ispred Vanje Videnović (Topličanin), dok je Ana Živković u  višeboju bila tek treća.

U ekinom plasmanu najuspešniji je bio Niš (Džunić, Videnović, Živković), a slede Hajduk Veljko, Zaječar i Napredak iz Kruševca.

U uzrastu do 10 godina, Nišlijka Staša Tasić samouvereno je pokupila sve četiri zlatne medalje. Za njom su ostale Sara Jovanović (Topličanin), Nađa Panić (Niš) i Jovana Stojanović (Niš). U ekipnoj konkurenciji pobedio je Niš (Tasić, Panić, Stojanović), ispred negotinskog Hajduk Veljka.

U konkurenciji do 12 godina Prokupčanka Lana Petković pokušala je da se revanšira nišlijki Nikoliji Pavlović za prolećni poraz. Bilo je veoma neizvesno, jer je Nikolija osvojila zlato na preskoku i dvovisinskom razboju, a Lana je bila „zlatna“ na parteru i gredi. Međutim, Nikolija je uspela da na parteru osvoji isti broj bodova kao i Lana, pa su obe dobile po zlatnu medalju u toj disciplini, a Nikoliji je pripala ukupna pobeda.

“Očekivali smo trijumf, ali ovako ubedljiv uspeh za mene je ipak prijatno iznenađenje”, rekla je Milena Kitanović, trener u niškom klubu. – Devojčice su vežbale znatno bolje nego na treningu, pa se nadam da će biti medalja i u republičkom finalu.

U ženskoj sportskoj gimmnastici osnovni nivo predstavljaju takmičenja u južnom, beogradskom i vojvođanskom regionu. Po dve najbolje ekipe sa regionalnog takmičenja (u ovom slučaju Niš i Hajduk Veljko iz Negotina) i osvajačice nekog od prva tri mesta u pojedinačnoj konkurenciji, stiču pravo nastupa u finalu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo devojčice! Priznanje trenerima! Uprkos tome što u Nišu ne postoji adekvatna sala za vežbanje sportske gimnastike, što je sramota za grad! Rukovodstvo grada moralo bi da obezbedi novac za izgradnju sale za treninge ovih šampionki i dalju popularizaciju gimnastike!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com