Sport

Gimnastičari Niša prvaci države

Muška gimnastička ekipa kluba „Niš“ postala je prvak države, pošto je na prvenstvu Srbije u apsolutnoj kategoriji, održanom u Novom Sadu, ubedljivo osvojila prvo mesto ispred novosadske „Vojvodine“ i beogradskog „Pobednika“.

Nišlijama su pripale ukupno četiri šampionske titule jer su, osim za ekipni plasman, za pojedinačne nastupe na šest gimnastičkih sprava osvojile čak tri zlatne medalje! Dobili su ih Dušan Đorđević (parter i preskok) i Petar Veličković (konj s hvataljkama).

Neobičnost takmičenja svakako je u tome što je najuspešniji Nišlija u ukupnom plasmanu, Miloš Paunović, osvojio pojedinačno drugo mesto i izborio plasman na svih šest pobedničkih postolja, iako nije poneo nijednu šampionsku titulu. Bio je drugi na krugovima, preskoku i razboju, a treći u parteru, na konju s hvataljkama i vratilu.

Sa tih šest medalja i onom zlatnom za ekipni plasman, Paunović je bio najokićeniji gimnastičar Srbije u Novom Sadu, uprkos kuriozitetnom podatku da ima lepih 35 godina! Mada bi u Gimnastičkom savezu voleli da umesto njega vide s medaljama nekog od mlađih, Paunović, koji je u međuvremenu doktorirao na Fakultetu za sport u Nišu, s mirnim osmehom kaže: „Čekam i ja da me zamene – oni koji mogu da me pobede!“ Takvih je, zasad, vrlo malo.

Tik do Paunovića, na trećem mestu u ekipnom plasmanu, našao se Dušan Đorđević. On je odbranio prošlogodišnju šampionsku titulu u parteru, a tadašnju srebrnu medalju za preskok sada je pretvorio u zlatnu i tome dodao bronzu na karikama.

Četvrtu šampionsku titulu odbranio je Petar Veličković na konju s hvataljkama, što mu nije bilo lako, jer je taj plasman morao da podeli s Lukom Milivojevićem iz beogradskog „Pobednika“.

Veličković se još nije potpuno oporavio od prošlogodišnje operacije ligamenata, pa su Nišlije smislile nesvakidašnju taktiku. Ubačen je u tim Aleksandar Miljković, koji je pre šest godina prestao da vežba, sa zadatkom da nastupa na spravama koje su za Veličkovića još rizične. Tako se Veličković takmičio samo na konju s hvataljkama (1), krugovima (4) i vratilu (4), a Miljković je dosegao sedmo mesto u preskoku, ali je na osalim spravama solidnim rezultatima doneo dragocene bodove za ukupnu pobedu „Niša“.

Od ostalih klubova iz jugoistočne Srbije, nastupili su s vrlo mladim vežbačima „Topličanin“ iz Prokuplja (6 mesto u apsolutnoj konkurenciji) i pirotski „Soko 2011.“ (7). Njihov pravi cilj bila je pojedinačna konkurencija kadeta (do 14 godina), gde je mladi Prokupčanin Uroš Grujić (11 godina) osvojio dve srebrne medalje, u parteru i na vratilu. Srebro je pripalo i Mihajlu Miloševiću iz Pirota, za preskok.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com