Sport

Gimnastičari Niša napadaju duplu krunu

Seniori Gimnastičkog kluba „Niš“ pobedili su u prolećnom kolu Kupa Srbije, najavivši da će se i ove godine boriti za osvajanje duple krune. Pošto su nedavno trijumfovali na državnom prvenstvu, oni su pobedom u prvom kolu Kupa u Novom Sadu stavili do znanja da i dalje vode glavnu reč u srpskoj gimnastici. Uspeh su ostvarili Dušan Đorđević, Petar Veličković i Aleksandar Miljković,  ubedljivo pobedivši inajvećeg rivala, novosadsku Vojvodinu.

Za razliku od učinka na državnom prvenstvu, Nišlije su u Kupu bile ubedljivije u pojedinačnoj konkurenciji. Dušan Đorđević je ovog puta osvojio medalje u svih šest disciplina – zlatnu na preskoku, srebrne u parteru i na krugovima, a bronzane na konju s hvataljkama, razboju i vratilu. Zlatna medalja pripala je i Petru Veličkoviću za vežbu na konju s hvataljkama, čemu je pridodao i deobu bronzane medalje s Đorđevićem na vratilu. U višeboju je Đorđević bio drugi, Veličković ćetvrti a Miljković sedmi.

U Novom Sadu je istovremeno održano i prolećno kolo Pionirske lige Srbije, na kojem je blistao prokupački šampion Uroš Grujić. U kategoriji do 14 godina pobedio je u višeboju sa čak pet zlatnih medalja! Takmičari Niša, Petar Pekić i Nemanja Marjanović, osvojili su u višeboju peto i sedmo mesto. Najviši domet po disciplinama bilo im je četvrto mesto – Pekiću u parteru i na razboju, a Marjanoviću na krugovima.

U kategoriji do 12 godina Prokupčanin Vasilije Đinđić bio je treći u višeboju, pri čemu je osvojio srebrnu medalju na konju s hvataljkama i bronzane u parteru, na krugovima i vratilu.

Najviše radosti za Nišlije priredili su poletarci – dečaci uzrasta do 8 i 10 godina. Kod najmlađih su Jovan Nedeljković i Veljko Mihajlović osvojili prva dva mesta u višeboju. Nedeljković je bio najuspešniji u parteru i na razboju, uz drugo mesto na konju s hvataljkama i treće na krugovima i u preskoku. Mihajlović je pobedio na vratilu, bio je drugi u parteru i treći na konju s hvataljkama.

U kategoriji najmlađih odličan utisak ostavili su i Prokupčani Kosta Hadžić na četvrtom i Vukan Vukašinović na petom mestu u višeboju. Vukašinović je lako mogao biti i ukupan pobednik, jer je osvojio pet medalja, ali je u parteru napravio neverovatan kiks i plasirao se tek na 12. mesto, što je i za dečkića njegovog uzrasta bilo previše.

U konačnom, sva tri prva mesta u ekipnoj konkurenciji do 8 godina otišla su na jug. Poredak je bio: Niš (Nedeljković, V. Mihajlović, N. Mihajlović, N. Živković), Topličanin (K. Hadžić, V.Vukašinović, S. Lukić) i Soko 2011. – Pirot (J. Mladenović, D. Đurić, J. Rančić, A. Rančić).

Uzbudljiva borba viđena je u kategoriji do 10 godina, gde je trijumfovao već lako prepoznatljiv šampion iz Kostolca, Viktor Asanović, ispred godinu dana mlađeg i izuzetno talentovanog Uroša Đorđevića iz Topličanina.

Ovog puta, favoritima se na pobedničkom postolju pridružio i Nišlija Mihajlo Filipović, koji je osvojio treće mesto pošto je bio najbolji na vratilu i treći na krugovima i razboju. Bronzanu medalju u parteru osvojio je i Pavle Nedeljković iz Niša, pa su se južnjaci vratili iz Novog Sada uvereni da je stasala nova generacija, koja dugo može držati gimnastiku juga Srbije na visokom nivou.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com