Sport

GIMNASTIČARI NIŠA NAJBOLJI U SRBIJI

Seniorska ekipa Gimnastičkog kluba „Niš“ postala je pobednik Gimnastičkog kupa Srbije za 2021. godinu, a njeni članovi osvojili su dva prva mesta u pojedinačnom plasmanu.

Posle takmičenja održanih u dva kola, maja meseca u Kostolcu i novembra u Novom Sadu, „Niš“ je ubedljivo pobedio u ekipnom plasmanu ispred „Partizana“ iz Kostolca i beogradskog „Pobednika“.

U pojedinačnoj konkurenciji, zlatnu medalju u višeboju ponovo je odneo nepopustljivi veteran Miloš Paunović, ispred Dušana Đorđevića, Treći Nišlija, Petar Veličković, osvojio je treće mesto u drugom kolu (Novi Sad), ali nije imao ukupan plasman jer je izostao iz prvog kola (Kostolac). Paunović i Đorđević međusobno su podeli po tri pobede u ukupnom plasmanu. Paunović je bio najbolji na konju s hvataljkama, razboju i vratilu, a Đorđević u parteru, na krugovima i u preskoku.

Potvrdili smo dominaciju u seniorskoj muškoj gimnastici Srbije i to nas raduje, pogotovo što smo proteklih godina odgajili novu generaciju mladih gimnastičara, koji već osvajaju medalje i najavljuju da će uspostaviti rezultatski kontinuitet”, rekao je Saša Veličković, rukovodilac i trener muške gimnastike u GK „Niš“.

Prvi ozbiljan izazov očekuje niške gimnastičare već 10. decembra, takođe u Novom Sadu. Tada će se održati pojedinačno prvenstvo Srbije u apsolutnoj kategoriji, kada će se seniorima priključiti i juniori. Za srpske gimnastičare ovo je uvek događaj sezone, jer se na osnovu rezultata u apsolutnoj kategoriji dodeljuju sportske stipendije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com