Virus KoronaZdravlje

U Gerontološkom centru Niš ponovo Kovid 19, nema zvaničnih podataka o broju zaraženih

Prema podacima koji su objavljeni na sajtu Minisatarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Gerontoroški centar u Nišu ponovo ima obolelih od virusa Kovid 19 budući da se ova ustanova nalazi na spisku ustanova u kojima je potvrđeno prisustvo ovog virusa. Na sajtu se osim imena ustanove ne navodi koliko je osoba zaraženo u nekoj ustanovi, kao ni podatak koliko je mađu zaraženima zaposlenih a koliko korisna.

U Gerontološkom centu u Nišu je aprila izbila prava mini epidemija koronavirusa kada je Klinički centar u Nišu zbrinuo oko 200 korisnika usluga ovog centra, a 50 korisnika je preminulo.

Na današnji dan u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID – 19 kod 627 korisnika i 370 zaposlenih, navodi se dalje u tekstu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Osim Gerontološkog centra na listi ustanova u kojima je zabeležen virus Kovid 19 nalazi se i Centar za socijalni rad oštine Svrljig, Centar za socijalni rad opštine Aleksinac, Centar za socijalni rad ”Dobrič”, Žitorađa, Zavod za vaspitanje omladine Niš, Dom za smeštaj odraslih lica Kulina, Centar za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu, Dom za smeštaj starih lica u Prokuplju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com