Društvo

Gerontološki centar dobio tri nova sanitetska vozila

Gerontološki centar u Nišu dobio je tri nova sanitetska vozila za hitne intervencije,  prevoz pacijenata na dijalizu i jedno vozilo sa platformom namenjeno osobama sa invaliditetom.

Ova Ustanova dobila je vozila kroz akciju “Hitan odgovor Republike Srbije na kovid 19” u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.

“Verujem da će im značiti ova tri vozila koja su dobili, s tim pre što sada imaju vozila za dijalizu, za hitne slučajeve i vozila sa platformom koje može da podiže osobe sa invaliditetom. Ponosni smo na Gerontološki centar kao Ustanovu i verujem da će srodnici kada odlučuju gde da dovedu svoje roditelje ili rođake, dovedu u naš državni Gerontološki centar”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

 

U okviru projekta “Hitan odgovor Republike Srbije na kovid 19”, četiri zdravstvene Ustanove u našem Gradu dobile su nova vozila:  Univerzitetski klinički centar, Hitna pomoć, Dom zdravlja i Gerontloški centar.

“Vozila koja su stigla su proširila naš vozni park koji je bio dotrajao, tako da su nas ova vozila jako obrdovala. Na taj način ćemo podići kvalitet boravka naših korisnika. Radi se o najnovijem sanitetu koji ima najsavremeniju opremu, dok je drugo vozilo namenjeno korisnicima koji idu na hemodijalizu, a treće je vozilo sa rampom koje nam zaista mnogo znači jer imamo puno korisnika u kolicima”, objašnjava Slađana Maranović Nikolić, direktorka Gerontološkog centra u Nišu.

Direktorka dodaje da je Centar do sada na korišćenje imao jedan kombi, jedno vozilo marke “Yugo” i ostala  vozila koja jesu bila u funkciji, ali su bila u veoma lošem stanju.

Trenutno u Gerontološkom centru se nalazi 236 korisnika, dok je slobodnih mesta oko 30 – 40.

Ustanova fukcioniše nesmetano što znači da nema ograničenja što se tiče poseta, s tim što se odvijaju uz testiranje posetilaca, odnosno srodonika koji nisu vakcinisani.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Prevoz je uvek izazov kad su u pitanju nepokretni ili slabo pokretni pacijenti. I za hitne slucajeve i za prevoz na terapiju, do banje itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com