Društvo

General Simović: Razvijajmo ljubav prema bližnjem svom u porodici i na poslu, razvijajmo ljubav prema vojsci i državi (VIDEO)

Dan Vojske Srbije, 23. april, obeležen je u Nišu vojničkim svečanostima i svečanim postrojavanjima jedinica i komandi. Pripadnici Komande Kopnene vojske obeležili su Dan Vojske Srbije svečanim skupom u Domu vojske – Niš. Prisutnim oficirima, podoficirima i civilnim licima Komande Kopnene vojske obratio se komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović.

Komandant Kopnene vojske je prisutne podsetio na 23. april kada je 1815. godine, u Takovu, podignut Drugi srpski ustanak. On je rekao, da je Kopnena vojska uspešno izvršila sve postavljene zadatke u proteklom periodu.

General Simović je u obraćanju istakao potrebu za očuvanjem tradicionalnih vrednosti porodice i vojske, naoričito podsticanjem osobina vojnika slavne Srpske vojske iz perioda balkanskih ratova i Prvog svetskog rata.

Komandant se osvrnuo i na potrebu očuvanja nacionalno – narodnog i građanskog identiteta u državi Srbiji i Vojsci Srbije, u današnjoj eri globalizacije. Naglasio je, da u ime svih pripadnika Kopnene vojske želi, da svi građani od Dragaša do Horgoša i od Loznice do Negotina, žive u miru i da vlada mir na Balkanu u Evropi i u svetu, ali da svi pripadnici Kopnene vojske moraju biti spremni kao zapete puške ako bude trebalo zaštititi naš narod i sve građane Srbije.

Ovaj patriotski nadahnut govor možete videti na linku:

Nakon obraćanja, komandant je saopštio da je na predlog vladike niškog g. Arsenija Sinod Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa Patrijarhom Porfirijem, odlikovao Kopnenu vojsku Ordenom Svetog kralja Milutina, da je to orden svih pripadnika Kopnene vojske, na koji je on ponosan i da svaki pripadnik Kopnene vojske treba da bude ponosan zbog toga.

Priredio: Đorđe Bojanić, urednik sajta Srpska istorija

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com