Društvo

General Lazarević otpušten na kućno lečenje: Izlečio ga sin

Sa Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš nakon uspešnog oporavka otpušten je na kućno lečnje general Vladimir Lazarević.

 

“Zahvaljujući najsavremenijim aparatima i mašinama koje naša klinika poseduje bilo je moguće odrediti najspecifičnije i veoma delikatne promene u koagulacionom sistemu kako bi se primenila i najefikasnija terapija. Ono što je manje poznato javnosti je činjenica da odeljenjem za hemostazu i ekstrakorporalnu cirkulaciju na našoj klinici rukovodi najmlađi sin generala Lazarevica – Milan. I upravo je dr Milan Lazarević, zajedno sa prof Slobodanom Vojinovićem bio glavni ordinarijus u lečenju svog oca. Nije mogao neko drugi jer je dr Milan jedini lekar transfuzijske medicine u UKC i jedini lekar u Srbiji koji pored ove specijalizacije ima i specijalizaciju iz hematologije”, kaže prof. dr  Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju.

Aparate kojima dr Milan rukuje i njegovo odeljenje čine samu srž velikog uspeha koju ova klinika ima. Od početka godine urađene su 172 najsloženije kardiovaskularne procedure sa stopom smrtnosti od 1.74%.

Lečiti člana svoje porodice za svakog lekara je poseban izazov pogotovo kada to lečenje ne može da preuzme neko od tvojih kolega.

Ponosan na dr Milana Lazarevića koji je sa samo 37 godina već stvorio najbolju laboratoriju za kliničku hemostazu u Srbiji. I to nije došlo preko noći: dr Milan je počeo da stvara odeljenje pre 13 godina sa jednom jedinom mašinom…. I pored velikih obaveza na klinici, dr Milan je stigao da napiše i doktorat koji će braniti u septembru mesecu, kaže profesor Milić.

“Po mom skromnom mišljenju, najbolja doktorska teza koju sam do sada imao priliku da pročitam”, završava Milić.
Upornost, znanje i vestina mogu da naprave cuda. A sve u korist pacijenata i nase Otadzbine….

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com