Društvo

General Lazarević počasni građanin opštine Pantelej. Skupština usvojila godišnja priznanja

Skupština Gradske opštine Pantelej usvojila je Odluku o dodeli godišnjih javnih priznanja povodom Dana i Slave opštine. Plaketa za počasnog građanina ove opštine biće dodeljena generalu pukovniku u penziji Vladmiru Lazareviću.

 

Nataša Stanković, predsednica GO Pantelej

“Skromnom, poštenom i čestitom čoveku, koji je neizmerno odan svojoj porodici, zavičaju i otadžbini, hrabrom i požrtvovanom vojskovođi koji je dosledno sledio svoja visoko profesionalna, vojnička, patriotska i ljudska uverenja, u svakom iskušenju spreman da preuzme isključivo ličnu i profesionalnu odgovornost i time odbrani čast naciji i državi”, obrazložila je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković ovu odluku.

U znak zahvalnosti za učešće u radu javna priznanja ova opština dodeliće i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, Udruženju za zaštitu životinja Zoo Planet kao i organizaciji FROST – Federaciji romskih talenata.

“FROST je mnogo pomogla našoj opštini kroz razne donacije, pre svega deci kroz paketiće za praznike. Oni su donirali opštini i kovid dozere za potrebe škola, zaštitne maske, a sada jedan od osnivača ovog Udruženja, Neša Saita poklanja koncert stanovnicima za Svetog Pantelejmona. I Udruženje Zoo Planet ima zasluge, pre svega zato što su učestvovali u manifestaciji Uskršnje seoce koje smo prvi put organizovali ove godine. Zahvaljujući pomoći mladih i kreativnih ljudi iz Zoo Planet ova manifesacija je bila na opštu radost sve dece uradila na jedan potpuno drugačiji i inovativan način. Povelju će dobiti i KLERP za institucionalnu i profesionalnu podršku u kreiranju razvojnih projekata GO Pantelej”, kazala je Stanković.


Za dan slave i opštine biće dodeljene i “Blagodarnice” za 2021. godinu, koja je bila teška i rizična za očuvanje zdravlja zajednice i posebno izazovna za održanje poslovanja u tim otežanim uslovima. One će biti dodeljene prvenstveno privrednim kolektivima koji posluju na području Opštine i koji su se, upravo u to vreme izuzetnih poteškoća, svojom solidarnošću sa zajednicom i brojnim, preko potrebnim donacijama za najosetljivije kategorije građana i ustanove, izdvojili kao društveno odgovorne kompanije, firme, preduzetnici i pojedinci.

Među njima su Olimpijas knitting Serbia, doo Nis, Autobuski prevoznik „Strela“, „AS Trgovina“-Niš, Preduzetnička radnja „Domaćin roštilj“, Samostalna metaloplastičarska radnja, Zoran Cenić-G.Matejevac, Vinko Tošić, LOGOS trgovine, Dom zdravlja Niš, direktor dr Milorad Jerkan, Eško Кurtić, magistar grafičkog dizajna-muralista.

“Blagodarnicom se Gradska opština Pantelej posebno zahvaljuje umetniku-muralisti, Ešku Кurtiću, magistru grafičkog dizajna, za umetničko delo, kao poklon iz ljubavi prema svome gradu, kojim je oživeo i oplemenio prostor i objekte nekadašnje omladinske radne akcije Niš, u dvorištu Engleskog doma, kao znamenitom mestu na Panteleju koje spaja više epoha i neprolazne kulturne, duhovne i civilizacijke vrednosti iz prebogate istorije ovog grada koje baštinimo”, zaključila je predsednica opštine.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Doselila sam u Niš pre 20 god. i vidim da se Opštine bave samo jeftinim populizmom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com