Kultura

Galetu Kerberu dodeljeno priznanje nacionalni estradno – muzički umetnik Srbije

Priznanje koje je Goran Šepa Gale primio u Beogradu 22. marta smatra se najvećim koje muzički umetnik u Srbiji može da dobije. Kada su ga organizatori pozvali da mu saopšte da je jedan od ovogodišnjih dobitnika bio je iznenađen jer nije znao ni da je predložen, kaže za Niške Vesti.

Priznanje je frontmenu Kerbera svečano uručeno u Kombank dvorani u Beogradu 22. marta.

Javnosti je malo poznato da je Gale je u prethodnim godinama već dobio priznanja istaknuti umetnik (2012.) i za životno delo (2020.) Razlog je taj što o nagradama nerado govori.

Ovo do sada jeste najveće priznanje koje je dobio za svoj umetnički rad.

Plaketa se dodeljuje za sveobuhvatan izuzetan doprinos zabavnoj muzici, a status koji je Gale ovim priznanjem dobio je nacionalni estradno-muzički umetnik Srbije.

“To je statusna nagrada sa kojom nekada u životu, kada dođem do penzije, mogu da apliciram za nacionalnu  penziju”, objašnjava Gale.

Isto priznanje je ove godine dobio još jedan Nišlija, legendarni  pevač narodne muzike Dragoslav Mihajlović Kanarinac.

“Znam da je Kanarinac konkurisao za to priznanje, jer sam mu prošle godine pomagao da konkuriše, ali ko je mene predložio zaista ne znam. Utoliko sam više bio iznenađen. Takve nagrade su mi zanimljive jer su neočekivane, nisu lobirane. Zovu me, a ne znam zašto”, kaže uz osmeh.

Gale je i predsednik udruženja muzičara, Muzičkog centra Niš, koje radi u okviru Saveza estradnih umetnika Srbije, tako da je sa te pozicije pomogao Kanarincu oko konkursa. Dodaje i da je Kanarinac sasvim zasluženo dobio ovo priznanje, jer je u narodnoj muzici ostavio dubok trag.

Čestitke od redakcije Niških Vesti i Galetu i Kanarincu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com