Kultura

Gale Kerber: Na vreme zauzmite mesta, počinjemo tačno u 21 sat! (FOTO)

Goran Šepa, poznatiji kao Gale Kerber, za Niške Vesti kaže da će večerašnji unplugged koncert na Amfiteatru na keju najverovatnije biti poslednji te vrste poznate niške rok grupe. Za ovu kalendarsku godinu Kerber ne planira veliki koncert u Nišu, tako da je večeras jedinstvena prilika da publika skoro sve njihove hitove čuje u jednoj drugačijoj, intimnoj atmosferi. Koncert se realizuje u okviru proslave gradske slave Svetog cara Konstantina, a pokrovitelj je Grad Niš.

Pred večerašnji koncert, Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, kaže da je početna ideja bila da Niš obeležavanje svoje gradske slave otpočne u jednom drugačijem tonu. Kako kaže, svoju viziju izložio je gradskom rukovodstvu koje je prihvatilo sa oduševljenjem i za samo dve nedelje od ideje došlo se do realizacije.

“Želeli smo da se predstavimo kao carski grad, da pokažemo i turstima koji dolaze, da grad živi. Gde god sam putovao mogao sam da vidim, čak i u lukama i na trgovima u popodnevnim časovima neke ozbiljne koncerte džez ili klasične muzike. I to je jako lepo, daje gradsku atmosferu opuštenosti. Grad mora da ima tu ponudu, jer je to pravi gradski milje, naglašava Gale.

Prvi, takozvani unplugged koncert, Kerber je imao pre dve decenije, a za večerašnji koncert su obnovili “gradivo”. Po Galetovim rečima, publika koja se bude našla na Amfiju, moći će da čuje skoro sve hitove najpopularnije niške rok grupe.

“U Nišu ima mnogo muzičara i oni te prosto isprovociraju svirkama, violinama, na ulici… do sada smo uradili dva ovakva koncerta i oni su bili jako dobro prihvaćeni kod publike. Kada je koncert unplugged podrazumeva da je prostor intiman, nema tu 10 hiljada ljudi, ali ipak ima. Amfitear je meni jako drag, rođen sam nekoliko stotina metara dalje, u nekadašnjoj Pobedinoj, Maršala Tita, a sada Obrenovićevoj ulici, tako da nam je Kej bio štrafrta za uzlaske, prve ljubavi.. Sada je kej baš lepo sređen, a amfiteatar pruža priliku da Kerber bude sa svojom publikom “jedan na jedan”. Osećamo to kao dug prema našoj publici, ljudi nas sreću, pitaju “kako ste, gde ste, svuda svirate, samo ne u svom gradu”, objašnjava Goran Šepa.

Dodaje i da su neke Kerberove pesme koje sviraju na velikim binama, uz akustičnu gitaru mnogo emotivnije, a akcenat je prebačen na violine. Na večerašnjem koncertu Nišlije, ali i svi koji budu došli iz okolnih gradova, moći će da čuju i vilione i vibrafon, kao i tri prateća vokala.

“Na amfiteatru će biti 14 muzičara, nama treba pažnja pubilke da bi bili emotivniji, ovo je zadnji put da sviramo unplugged, ne verujem da ćemo ikada više svirati ovakav koncert. Ove godine ne planiramo veliki koncert u Nišu, jer smo godinu već popunili”, rekao je Gale uz napomenu da Kerber uvek svoje koncerte počinje na vreme.

Večerašnji koncert Kerbera poklon je Grada Niša, a počinje u 21 sat.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com