Promo

Galaxy Travel vas vodi u bajkovite dvorce Srbije i Francuske

Kada smo bili mali, svako od nas slušao je bajke o prinčevima, princezama i herojima i njihovim raskošnim dvorcima. Dvorac je tada svima postao simbol elegancije, lepote i raskošnosti.

Kao i do sada, sve ono o čemu smo maštali, u stvarnost pretvara GALAXY TRAVEL, koji vas upoznaje sa bajkovitim dvorcima Srbije i Francuske.

Jedan od mnogobrojnih dvoraca u našoj zemlji, koji opravdava sve ono kako smo zamišljali ove velelepne građevine je dvorac FANTAST u Vojvodini.

Bio jednom jedan gospodin, obrazovan, moćan, otmen, veleposednik, sa druge strane veliki boem najpoznatiji u Bačkoj. Zvao se Bogdan Dunđerski i sagradio je najlepši vojvođanski zamak…“

Dvorac Fantast; Foto: Suzana Janković; preuzeto sa www.galaxytravel.rs

Posed na kome se nalazi prelepi dvorac, pripadao je porodici Dunđerski koja je početkom 19. veka iz Hercegovine došla u Vojvodinu koja je tada bila sastavni deo Austrougarske. Кako je ova porodica važila za najimućniju na ovim prostorima, Bogdanu Dunđerskom, najintrigantnijem članu porodice, nisu se sviđale priče da je ostao bez novca pa je sagradio dvorac iz mašte u sred nepregledne Vojvođanske ravnice, onako iz inata.

Bogdan Dunđerski imao je veliku ergelu. Ime FANTAST dvorac je dobio po njegovom najlepšem i najgracioznijem konju, koji zaista oslikava snagu, moć i svu lepotu koja se doživi već na prvi pogled.

Danas je dvorac često scenografija za romantične scene u kojima obiluje raskoš, a često se u njemu snimaju i spotovi.

Za porodicu Dunđerski vezuju se mnoge legende, priče i mitovi. O njihovm poreklu, bogatstvu i velikim ljubavima. Sa delićem tih priča Galaxy Travel vas upoznaje na svom blogu http://galaxytravel.rs/bajka-u-dvorcu-fantast/, a sa celokupnom pričom upoznaćete se prilikom obilaska koji Vaša omiljena turistička agencija organizuje uskoro za Vas!

Dvorac Šenonso

Dvorac Šenonso, u francuskom originalu “Château de Chenonceau”, nalazi se u blizini istoimenog seoceta u departmanu Endr i Loara u centralnoj Francuskoj, u dolini reke Loare i smešten je iznad njene pritoke – reke Šer, na osnovama nekadašnje vodenice i smatra se jednim od najslikovitijih zdanja u Dolini kraljeva.

Dvorac Šenonso; Foto: Alan A. / Pixabay

Dvorac je poznat  kao „Dvorac šest dama“, a taj popularni naziv dobio je jer su u njemu boravile ugledne članice kraljevskih porodica: Katarina Mediči, Dijana Poatije, Luiza Loran, Gabrijela Estre, Kraljica Mago i Elizabeta austrijska.

Istorija Šenonsoa počinje u XIII veku, međutim najzanimljiviji period njegovog postojanja jeste za vreme boravka Anria II.

Šenonso je posle Versaja najposećeniji francuski dvorac.

Sa istorijom ovog slavnog dvorca upoznajte se na blogu Galaxy Travela: http://galaxytravel.rs/dvorac-senonso/
Život se polako vraća u normalu, a to znači da se nova putovanja i nove avanture pripremaju! Pratite blog Galaxy Travela, upoznajte se sa istorijom slavnih porodica i njihovih dvoraca i pripremite se da bajke pretvorite u stvarnost!

#OSTANI KOD KUĆE

GALAXY TRAVEL
Hajduk Veljkova 37 II – 4
018 252858
www.galaxytravel.rs
FACEBOOK 

Do sledećeg putovanja budite zdravi, srećni i maštajte zajedno sa nama!

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close