DruštvoVirus Korona

Gadžin Han prednjači u vakcinaciji, Doljevac i Merošina ispod proseka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da će se možda vakcinisati u Merošini, kako bi dao primer ostalim ljudima, ali se na kraju ipak opredelio za Pukovac u opštini Doljevac, a razlog za to je, prema nezvaničnim informacijama mali broj vakcinisanih građana na području te opštine.

Prema podacima Doma zdravlja u Doljevcu, na području te opštine dato je 4.034 doza vakcina protiv korona virusa, s tim što je obe doze primilo 1.631 lice, a prvu dozu 2.403. Do kraja nedelje drugu dozu treba da primi još 535 građana. Direktorka doljevačkog Doma zdravlja dr Vesna Zlatanović Mitić izjavila je za Niške vesti da je najveće interesovanje za vakcinisanje kineskom vakcinom Sinofarm, tako da je do sada tu vakcinu primilo 3.258 građana.

“Od 6. aprila nismo dobili kinesku vakcinu za vakcinisanje prvom dozom, ali imamo obećanje da će stići u toku današnjeg ili sutrašnjeg dana. Trenutno nam je za vakcinaciju na raspolaganju vakcina Sputnjik V”, izjavila je Mitić.

U Merošini, koja se najpre pominjala kao mesto u kojem će se predsednik Srbije vakcinisati, od 10.000 punoletnih građana, prvu dozu primilo je 1.863 gradajana, a drugu 1.904.

“U narednih 10 dana još 600 građana primiće drugu dozu. Za desetak dana imaćemo preko 20 odsto vakcinisanih punoletnih građana”, izjavio je direktor Doma zdravlja Merošina Nebojša Cvetković.

Prema njegovim rečima, ta zdravstvena ustanova sada na raspolaganju ima vakcine Fajzer i Sputnjik.

“Imamo tri ekipe za vakcinaciju. Jedna je u Domu zdravlja u Merošini, druga obilazi nepokretne stanovnike, a treća ekipa je svakodnevno na terenu, u nekom od sela na području naše opštine. Na terenu se meštani vakcinišu trenutno Fajzerovom vakcinom, jer Sputnjik zahteva čuvanje na temperature od minus 80 stepeni Celzijusovih, a to ne možemo da obezbedimo”, objasnio je Cvetković.

Među opštinama na području Nišavskog okruga po procentu vakcinisanih prednjači Gadžin Han na čijoj teritoriji je vakcinu primilo 3.100 od oko 5.000 punoletnih građana, odnosno više od 50 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com