Sport

Futsal se vraća u Niš: “Orlovi” stigli u bazu!

Reprezentacija Srbije u futsalu odigraće naredne nedelje revanš utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Sloveniji 2018. godine. Ekspedicija “Orlova” danas je pristigla u hotel “New city” koji će im biti baza u predstojećem periodu priprema za utakmicu.

Selekcija Srbije je u prvom kolu kvalifikacija za plasman na EP savladala Poljsku (4:0) u Elblagu. Umor je učinio svoje pa je u drugom kolu, koje je odigrano za manje od 24h, usledio poraz od aktuelnog prvaka – Španije (0:6). Orlovi su se u trećem kolu iskupili protiv Moldavije savladavši ih sa 7:3, pa su kao drugoplasirana ekipa u grupi E morali kroz doigravanje u baražu da obezbede vizu za Sloveniju.

Žrebom u Nionu odlučeno je da rival našoj reprezentaciji bude Češka, a naši futsaleri već su završili pola posla. Oni su u prvom meču u Češkoj slavili sa 4:3, a revanš meč odigraće u utorak u hali “Čair”.

U Nišu, gradu koji je poznat kao “kolevka futsala” a vrlo često i kao “neosvojiva tvrdjava” za sve reprezentacije koje se nadju naspram naše, sve je spremno za veliki spektakl! Niš će ponovo biti domaćin reprezentaciji nakon punih 19 godina. Taj podatak ponosno ističu iz gradskog kabineta:

“Velika nam je čast što ćemo ugostiti reprezentaciju Srbije u futsalu nakon toliko godina! Posebno što je u nacionalnom timu i nekoliko Nišlija. Pozivamo sve sugradjane da dodju i da u što većem broju vodimo naše ‘Orlove’ do pobede. Nadamo se da ćemo uvek biti dobri domaćini, imamo odličnu i sada već prepoznatljivu publiku kada je u pitanju podrška reprezentaciji, a posebno na ovoj utakmici, zbog činjenice da je mali fudbal krenuo upravo odavde – iz Niša”, ispred Grada Niša izjavio je Branislav Kačar, većnik za sport i omladinu. U planu je i prijem u Gradskoj kući, nakon čega će biti održana i konferencija za medije.

“Orlovi” su danas u popodnevnim časovima stigli u hotel “New city”, a prvi trening održaće u 18 časova u sali Osnovne škole “Mika Antić”. Tu će trenirati do subote, dva puta dnevno, a od nedelje sledi privikavanje na parket u hali “Čair”, gde će trenirati u večernjem terminu.

Stručni štab reprezentacije, pored selektora Gorana Ivančića čine treneri Vojkan Vukmirović i Bojan Antonić, zatim doktor Aleksandar Ristanović, fizioterapeut Dragan Ristović, tim menadžer Nemanja Nikolić i ekonom Nenad Dragaš. Selektoru Ivančiću će na raspolaganju biti sledeći igrači: Miodrag Aksentijević, Nemanja Momčilović, Mladen Kocić, Miloš Simić, Vladimir Milosavac, Denis Ramić, Predrag Jovanović, Slobodan Rajčević, Marko Perić, Stefan Rakić, Andrija Stanković, Dragan Tomić, Marko Pršić i Stefan Krstić.

Revanš meč protiv Češke odigraće se u utorak, 26.septembra, sa početkom u 18:30 časova. Ulaz na utakmicu biće BESPLATAN ali je potrebno da svaki posetilac ima kod sebe primerak besplatne ulaznice koju će moći da preuzme u ponedeljak i utorak na biletarnici hale “Čair”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com