DruštvoSport

Funkcioner SNS-a fizički nasrnuo na novinara Dušana Jocića

Rukometni klub Naisa ovog vikenda igra dvomeč 1/16 finala Čelendž kupa u hali Čair, a sinoćni meč i pobeda Nišlijki ostala je u senci nemilog događaja koji se desio pred sam početak meča.

Naime, član Upravnog odbora Naise i visoki funkcioner Srpske napredne strane Slaviša Mićanović fizički je nasrnuo na novinara Narodnih novina Dušana Jocića.

Slavisa Micanovic. Foto: Youtube screenshot

Tim povodom Sekcija sportskih novinara Niša, čiji je Jocić predsednik izdala je saopštenje za javnost koje vam prenosimo u celosti:

Sekcija spotskih novinara Niša izražava zgranutost i najoštrije osuđuje fizički napad koji je na predsednika našeg udruženja, urednika sportske rubrike “Narodnih novina” Dušana Jocića izvršio Slaviša Mićanović, član Upravnog odbora Ženskog rukometnog kluba “Naisa” i visoki funkcioner Srpske napredne strane, čiji je odbornik u Skupštini grada Beograda.

Napad se dogodio u petak uveče u hali Čair, neposredno pred početak utakmice Čelendž kupa između “Naise” i izraelskog “Makabija”, kada je Mićanović, naočigled brojnih svedoka, Jocića, dva puta u razmaku od nekoliko desetina sekundi, uhvatio za vrat, uputivši mu, pritom, niz pretnji i psovki.  

Dušan Jocić je višestruko nagrađivan novinar, izveštač sa brojnih velikih takmičenja, među kojima i sa prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Riju, član Izvršnog odbora udruženja sportskih novinara Srbije, ali i Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope (SEESJA). On je sinoć sprečen da u hali obavi svoj službeni zadatak – da izveštava sa međunarodne utakmice, jer je otišao da napad prijavi policiji, koja je ispitala svedoke, ali ne i samog Mićanovića, jer ga je, u međuvremenu, nakon što je verbalno napao jednog od svedoka, obezbeđenje udaljilo iz dvorane. Jocić je policiji predočio i SMS poruke koje je dobio od Mićanovića u noći uoči incidenta, u kojima je član uprave “Naise” iskazivao rešenost da se sa Jocićem na neki način razračuna.

Sekcija sportskih novinara Niša očekuje od nadležnih organa brzu reakciju i utvrđivanje odgovornosti vinovnika ovog incidenta, ali zahteva i reakciju Ženskog rukometnog kluba Naisa, jer bahatim primitivcima, sklonim uličarskom ponašanju, poput Slaviše Mićanovića, definitivno nije mesto u sportu.  

U Nišu, 18. 11. 2017.

 

 

 

Oglasilo se i Društvo novinara Niša.

Društvo novinara Niša osudjuje napad na urednika sportske redakcije „Narodnih novina“ Dušana Jocića na rukometnoj utakmici Naisa- Makabi, i tražimo od nadležnih institucija da što pre ispitaju okolnosti ovog slučaja.  Osudjujemo svaku vrstu napada na medijske radnike koji valjano i pošteno obavljaju svoj posao u javnom interesu.

Ne samo da je Jocić bio sprečen u obavljanju svojih dužnosti, već je i niška publika koja je došla da pogleda jednu od retkih evropskih mečeva u našem gradu bila prinuđena da prisustvuje ovakvom činu koji u drugi plan stavlja sport, profesionalizam i uspešne rezultate koje ovaj klub iz godine u godinu niže.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com