Sport

Fudbaleri Radničkog počeli pripreme za prolećni deo sezone

Prozivkom koju je izvršio šef stručnog štaba Milorad Kosanović, a kasnije i prvim treningom u niškoj hali Čair, fudbaleri Radničkog počeli su pripreme za prolećni deo sezone.

Jesenji deo sezone u Superligi Srbije Radnički je okončao na sedmoj poziciji na tabeli sa 32 boda iz 20 odigranih utakmica, a aktuelni vicešampion Srbije tokom jeseni je izborio plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Radnički će u Nišu trenirati do 24. januara, kada će se preseliti u tursku Antaliju, u kojoj će ostati 15 dana i obaviti glavni deo priprema uz nekoliko kontrolnih mečeva.

Šef stručnog štaba Radničkog Milorad Kosanović očekuje kvalitetne pripreme, a njemu će u narednom periodu u radu pomagati iskusni kondicioni trener Duško Tomaš.

“Danas otvaramo fudbalsku 2020. godinu. U petak i subotu ćemo odraditi uvodne treninge , kako bi se najpre upoznali sa novajlijama i odradili fizičke provere, a sa punim treninzima krećemo u ponedeljak, kada bi trebalo da nam se priključe još najmanje dvojica igrača. Imamo određene želje kada je u pitanju prelazni rok, ali videćemo da li ćemo moći da ih realizujemo. U svakom slučaju smatram da ćemo imati dobar tim, koji ćemo kvalitetno spremiti i da su pred nama odlične igre i rezultati na proleće. Od ponedeljka do 24. januara radićemo punom parom u Nišu, a onda se selimo u Antaliju. Tamo ostajemo 15 dana, pobećićemo od zime, imaćemo najbolje moguće uslove za treninge i utakmice i očekujem da se vratimo u top formi pred prvi takmičarski meč protiv Spartaka, koji je zakazan za 15. februar. Naši takmičarski ciljevi se znaju. Mi želimo u Evropu preko Superlige Srbije, a poseban akcenat stavićemo i na Kup Srbije, jer i to takmičenje može da nas odvede do željenog cilja”, rekao je Milorad Kosanović.

Niški tim će u prolećne borbe ući u znatno izmenjenom sastavu. Klub su, za sada, napustili najbolji strelac u proteklih godinu i po dana Nermin Haskić, Marko Knežević, Rebin Sulaka, Ivan Ostojić, Taras Bondarenko, Erik Jirka, a na izlaznim vratima je i Riota Noma. Radnički je krajem decembra prodao Olimpijakosu Nikolu Čumića, ali će ovaj talentovani fudbaler ostati na Čairu do kraja sezone kao pozajmljeni igrač. Kada je reč o novajlijama, treba napomenuti da su u Radničkom najavili da će akcenat u prelaznom roku staviti na jačanje odbrane i sredine terena, a u prilog tome govore i prve tri akvizicije ove zime. Ugovore sa Nišlijama su u prethodnih desetak dana potpisali štoper Mario Maslać, te vezni fudbaleri Nemanja Subotić i Aleksandar Pejović. Na sam dan prozivke u Radnički su stigli napadač Nemanja Kojić i fudbaler sredine terena Ognjen Bjeličić. Kojić (29) bi trebao da predstavlja ozbiljno pojačanje, a ovaj iskusni fudbaler je 2017. godine već nastupao za Radnički. Tokom karijere je još igrao za Partizan, Rad, turske timove Gacijantep i Istanbulspor, kazahstanski Ordabasi, japanski Tokio Verdi, a na Čair stiže iz kruševačkog Napretka. Bjeličić (22) je izdanak omladinske škole Crvene zvezde, došao je iz Inđije, a u Radničkom očekuju da ovaj igrač donese kvalitet u veznom redu.

Prelazni rok na Čairu komentarisao je sportski direktor Radničkog Marko Jovanović.

“Mislim da smo do sada angažovali ozbiljne i proverene fudbalere. Pejović je godinama bio najbolji igrač mladosti iz Lučana, Subotić je ostavio zapažen trag u Vojvodini, Maslać je iskusan i kvalitetan štoper, a Bjeličić je bio veoma zapažen u dresu Inđije, mlad je igrač i on u budućnosti može da nam donese i ozbiljnu zaradu. Biće još novajlija, a sigurno će doći još dvojica igrača. Ne bih sada o njihovim imenima, kako se nešto ne bi izjalovilo i kako ne bih davao ideje drugim klubovima, ali mogu da kažem da se radi o izuzetno kvalitetnim fudbalerima. Kada je reč o odlascima, mi smo se trudili da pre svega smanjimo broj stranaca, zbog poznatog pravila koji nam je pravio probleme tokom jeseni. Haskić je mnogo toga dobrog uradio za ovaj klub i mi smo rešili da ga pustimo da obezbedi svoju egzistenciju, a moram da istaknem i da smo njegovom prodajom u Japan napravili i finansijski odličan posao za Radnički. Noma je već tri godine ovde i smatramo da je i za njega i za klub najbolje da potraži novu sredinu. Čumić je prodat Olimpijakosu, ali će ostati sa nama do juna. Sam podatak da smo u godinu dana prodali dva igrača ovom grčkom velikanu za ozbiljan novac govori o tome koliko ozbiljno radimo. Smatram da smo na dobrom putu da stvorimo jak sastav, koji će imati čvrst osnov da na proleće napadne novi izlazak na međunarodnu scenu. Bilo je teško letos raditi prelazni rok sa trojicom trenera koji imaju različite zahteve, a sada će to ići puno lakše”, kazao je Jovanović.

Novi-stari centarfor Radničkog Nemanja Kojić takođe veruje u novi izlazak u Evropu ekipe iz Niša.

“Na Čairu sam proveo jedan od najlepših perioda u mojoj karijeri i drago mi je što sam se vratio. Klub je u međuvremenu mnogo napredovao i sada je jedan od najjačih u Srbiji, a ja znam šta je naš zadatak. Smatram da u ligi možemo do trećeg ili četvrtog mesta, a i u Kupu Srbije imamo najviše moguće ciljeve. Drago mi je što ću sarađivati sa trenerom Kosanovićem, pred nama se teške i zahtevne pripreme i ja se nadam da ćemo već od 15. februara krenuti u pobednički cilj i ostvariti ono što je rukovodstvo kluba postavilo pred nas”, izjavio je Kojić.

Prozivci su prisustvovali sledeći igrači: Nikola Petrović, Milorad Kojić, Stefan Ilić, Stefan Đorđević, Nikola Stevanović, Aleksandar Todorovski, Lazar Đorđević, Petar Ćirković, Dejan Meleg, Saša Stojanović, Veljko Batrović, Stefan Mihajlović, Vladimir Đilas, Filip Knežević, Dušan Pantelić, Uroš Miloradović, Stefan Mitrović, Mario Maslać, Aleksandar Pejović, Nemanja Subotić, Ognjen Bjeličić, Nemanja Kojić i Nikola Čumić. Treba istaći i da su prvom timu priključeni i članovi omladinske škole Radničkog Filip Stojev, Danijel Ranđelov i Petar Vojinović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com