Sport

Fudbaleri Radničkog dočekuju Kolubaru u 18. kolu Superlige Srbije

Fudbaleri Radničkog u subotu od 16 sati dočekuju Kolubaru u 18. kolu Superlige Srbije.

Nišlije su na 11. poziciji na tabeli sa 16 bodova, Kolubara je deveta sa tri boda više i jasno je da je pobeda imperativ za Radnički, koji želi da što pre uđe u zonu plej-ofa.

Trener Nenad Lalatović je imao zanimljivu konferenciju za štampu. Najpre je analizirao Kolubaru, a onda govorio i o nekim detaljima sa poslednja dva meča protiv Crvene zvezde i Partizana.

“Očekuje nas ubedljivo najteži meč u sezoni, jer smo pod imperativom pobede. Igramo protiv Kolubare koja igra u formaciji sa trojicom pozadi. Igraju kontru i polukontru, imaju sjajna krila, vezni red na čelu sa Milojevićem. Protiv Zvezde su izgubili očekivano i dolaze ovde gde će dati sve od sebe. Najteže je dobiti utakmice koje su već dobijene. Izbora nemamo, daćemo 120% mogućnosti. Igraćemo u skoro pa najjačem sastavu, jer će nedostajati samo Etongu, koji je dobio dva meča suspenzije zbog crvenog kartona u duelu sa Zvezdom. Imamo 16 bodova, poslednja dva kola smo igrali sa Zvezdom i Partizanom i moramo da sakupimo što više bodova u ova dva kola pred pauzu. Na proleće moramo da se pojačamo, sa dva do tri igrača, da budemo tim koji će juriti da uđe u plej-of. Stojim iza svojih reči, imamo velike šanse ako suđenje bude 50:50- rekao je Lalatović.

Osvrnuo se na utakmicu protiv Partizana gde je, kako kaže, “išao na streljanje”, sve zbog prethodne utakmice sa Crvenom zvezdom u kojoj su njegovi igrači dobijali kartone.

“Do aprila ako dobijem crveni karton, ne mogu da radim u srpskom fudbalu. Na seminaru za sudije pred utakmicu sa Partizanom, gospodin Filipović je rekao sudijama da budu oštri prema meni. Sigurno će doći neko od sudija koji žele da se dodvoravaju Filipoviću i koji će mi pokazati crveni karton. Nisam želeo da moja reakcija ošteti Radnički. Vodio samo do 2:0 za njih i seo na klupu kada sam shvatio da beu pola tima nemamo šansu. Do kraja sam “uživao” u uvredama. Svaki navijač Partizana koji plati kartu može da radi šta hoće na stadionu, meni to ne smeta. Mogu da me vređaju koliko hoće, jai h poštujem i ne plašim ih se. ali oni su išli na moju porodicu, a nijednog trenutka nije prekinuta utakmica, ni kada su vređali majku moje troje dece. Sve je dozvoljeno. Nije lepo i nije primereno. Mene vređajte, to sam navikao, ali ne treba da vređate majku moje dece”, piše u saopštenju fudbalskog kluba sa Čaira a izjavio je na konferenciji za novinare prvi strateg Nišlija.

Kasnije je i objasnio o čemu se radi.

“Zašto je to gospodin Filipović rekao, ja to ne znam. Želim mu da bude još pet godina na čelu sudijske organizacije. On sam odlučuje o svojoj sudbini, ali mislim da može da radi neke stvari bolje. Ne znam zašto sam mu trn u oku, ali mislim da je to posle Crvene zvezde. Jedan član uprave Crvene zvezde je navikao da ja moram da budem miran. Crvena zvezda mora mene uvek olako da pobedi. Ja sam svima želeo da pokažem koliko vredim, nije bilo baš prijatno. Jedan čovek je dobio stres zbog mene, naravno, urgirao je i vršio pritisak na sudijsku organizaciju. Tom čoveku moram da se obratim i da kažem da ja volim Zvezdu više od njega 100 puta. Zvezdi sam samo sve davao. Nikad ništa uzeo. Ne možemo da se poredimo. Nikad nisam puštao Zvezdu. Dokle god je taj čovek u Zvezdi, ja nikada ne mogu da se vratim tamo. Jednostavno, ne moram da se vratim. Ja ga se ne plašim”, završio je Lalatović, a klub poslao saoptenje medijima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com