Moja pričaSport

Fudbal je njena ljubav. Boje dresa ŽFK Radnički ponosno nosi

Danijela Bošković je godinama u fudbalskom svetu, pre svega kao fudbalerka Ženskog fudbalskog kluba Radnički, a onda i kao sekretar Omladinske fudbalske škole Radnički Niš. Kada jedna devojka krene da se bavi ovim sportom, nameće se pitanje zašto fudbal? Danijela je sport volela od malih nogu, a ljubav prema fudbalu nasledila je od njenog strica.

 

“Moj stric mi je preneo ljubav prema fudbalu, a imala sam i rođenog brata sa kojim sam se od malena igrala fudbal. Kasnije i sa drugarima”, iskrena je Danijela Bošković.

Foto: privatna arhiva

Završila je Ekonomski fakultet, ali je i danas profesionalno vezana za sport koji voli. Zaposlila se u FK Radnički, tako da je sada svakog dana u fudbalu. Kaže da kada radiš ono što voliš onda se i osećaš zadovoljnije, a posao radiš lakše.

Danijela Bošković, sekretar Omladinske škole FK Radnički Niš

“Kad se hoće sve se može. Želim da pokažem da sport i obrazovanje mogu da idu zajedno. Ako se organizujete dobro za sve možete da nađete vreme. Ja sam završila Ekonomski fakultet i za sve vreme studiranja sam aktivno trenirala fudbal. Po završetku fakulteta sam se zaposlila u Omladinskoj školi Radničkog. Danas osim što obavljam posao sekretara i dalje aktivno treniram fudbal”, kazala je Bošković.

Kvalitet ženskog fudbala ocenjuje kao veoma dobar.

“Poslednjih godina ženski fudbal je na višem nivou  u odnosu na ranije godine. Ima puno više ekipa i sama takmičenja su zanimljivija. Kada je ŽFK Radnički u pitanju on je aktivniji u mlađim kategorijama”, istakla je Danijela za Niške Vesti i dodala da se nada da će ti uspesi da se preliju i u prvi tim, pa da će i u seniorskoj konkurenciji biti ekipa na zavidnom nivou.

Foto: privatna arhiva

Veliki broj je selekcija u njenom klubu, pa je svakog vikenda neophodno da se organizuje i do 10 utakmica, što gostovanja, što kod kuće. Ipak, kaže da je srećna što u mlađim kategorijama ima dosta kvalitetne dece i nada se da će i oni jednog dana sa ponosom da nose dres prvog tima Radničkog.

“Ukoliko imaju želju, volju i truda, i njihova karijera će ići pozitivnim putem”, kaže ona.

Danijela Bošković radi to što voli i ne bi tu ništa menjala. Sada razmišlja o tome da gradi svoju porodicu, ali sport neće napustiti sigurno. Nada se da ćemo u budućnosi imati mnogo prilike da govorimo i o Ženskom fudbalskom klubu Radnički, ali i o drugim uspesima ovog sportskog kolektiva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com