Društvo

Fruškogorska šetnja savršen spoj za ljubitelje prirode i vina

Fruška gora ponovo će ugostiti sve one koji žele da spoje uživanje u vinu i u prelepim vojvođanskim pejsažima, na događaju Walk & Wine 2024.

U niškoj Regionalnoj privrednoj komori danas je predstavljens prezentacija Fruškogorse vinske šetnje koja će se održati 9. juna u Irigu.

Na kružnoj pešačkoj ruti dugoj 7,6 kilometara, vinoljupci imati priliku da degustiraju vrhunska vina fruškogorskih vinara na šest degustacionih punktova kao i da uživaju u ukusima lokalnih specijaliteta.

Inspirativne šetnje kroz fruškogorske vinograde, počev od 12 časova, organizuji se na svakih sat
vremena.

Šetače, vinopije na startu dočekuje Welcome desk na kome će preuzimati startni paket sa čašom za degustaciju vina i torbicom, 6 vaučera za degustaciju vina, mapom rute, osveženjem i poklon suvenirom.


Šetajući stazom fruškogorske vinske šetnje, posetioci će proći pored urbanog dela Iriga, živopisnog sremačkog naselja, manastira Novo Hopovo, iriških vinograda, fruškogorskih salaša, prirodnog izvora iz doba Marije
Terezije, a vratiće se na Ribarski trg kroz portu crkve Svetog Nikole.

Nakon šetnje, na početnoj – a ujedno i krajnjoj tački – iriškom Ribarskom trgu,  posetioci će „iz prve ruke“ moći da izaberu i kupe autentična lokalna vina koja su tokom hedonističke šetnje degustirali na šest punktova.

“Fruško gorska vinska šetnja se organizuje po drugi put. Prvi put je organizovana prošle godine, gde je interesovanje bilo zaista veliko. Učesnici su nam preneli veoma pozitivne utiske što nas posebno raduje. Imali smo učesnike iz zemlje i regiona, iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, tako da i ove godine očekujemo veliki broj učesnika. Šetnja počinje od 12 časova. Grupa od 12 časova je već popunjenja, tako da su sada  u prodaji ulaznice za 13 časova. Svaka grupa se sastoji od 50 učesnika koje su predvođene licenciranim vodičima, tako da će učesnici na licu mesta imati mogućnost da dobiju i dodatne informacije o Fruškoj gori o istoriji vinarstva ovog područja od samih vodiča” , izjavila je Milica Šušnić  iz turističke organizacija Vojvodine.

Ovaj događaj pre svega objedinjuje pre svega vinski turizam i aktivni odmor i doprinosi prepoznatljivosti Fruške gore kao turističke destinacije”.

Organizator događaja je Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinske vlade, Opštine Irig, Nacionalnog parka Fruška gora, Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla Srem-Fruška gora, Garancijskog fonda AP Vojvodine, Razvojnog fonda Vojvodine i Vinske prestonice.

Ulaznice za ovaj događaj možete kupiti onlajn na sajtu GIGSTRIX.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com