Kultura

Frontmen “Hladnog piva” Mile Kekin: Prve pesme sam napisao u Nišu

Hrvatski bend “Hladno pivo” nastupio je minulog vikenda u dvorištu Banovine, karte za koncert bile su rasprodate danima pred koncert, a frontemen benda Mile Kekin setio se davne 1989. godine kada je služio vojsku u Nišu.

” Bio sam mlad kada sam prvi put došao u Niš, služio sam redovnu vojsku sa 18 godina. Prvo su me poslali u Pirot, a onda su mi javili da ću biti malo bliže Zagrebu i stigao sam u Niš”, kazao je Kekin.

On Niš pamti po tome što je neke od svojih prvih pesama baš napisao u ovom gradu i kako kaže Niš je obeležio početak i pravac u kome će ići njegov muzički razvoj.

“Bio je ovde jedan kafić, ne  mogu sada da se setim tačnog imena, ali uvek se je glasno puštala Azra. Često sam odlazio tamo kao mlad vojnik. To što sam bio vojnik i nije bila neka najbolja početna pozicija ako želiš upoznat devojke.“, kazao je Kekin.

U Nišu se po prvi put susreo i sa karakterističnom starogradskom muzikom i često je posećivao jedan restoran.

“Tako sam proveo svojih godinu dana ovde, kada smo imali slobodno vreme i izlazili u grad, išao sam uvek sam u jedan restoran, slušao starogradsku muziku i pio crno vino”, rekao je Kekin.

Posle tri godine pauze bend je nasupio u Nišu i baš ovde su sa publikom proslavili 30 godina postojanja.

Foto: M.K.

“Poslednji put nastupali smo u rovovima niške Tvrđave, bio je to drugačiji koncert, ovaj je drugačiji i prostor u Banovini je mnogo intimniji tako da je lepša komunikacija sa publikom. Znam da će neki biti razočarani što nismo svirali baš sve pesme, ali od 150 pesama mi moramo da odaberemo njih 30 i svaki koncert je drugačiji”, rekao je Kekin.

Izbor pesama se , kako kaže, menja iz koncerta u koncert, jer žele da publika dolazi na sve koncerte i  možda ponekad neko bude razočaran što nije čuo baš onu “svoju” pesmu, ali da zbog toga dođe i na sledeći koncert gde će je čuti.

“Znam da će neki biti razočarani što nisu čuli “Bubašvabe” ili “Dobro veče”, ali je nemoguće odsvirati baš sve pesme i zato će biti još koncerata”, rekao je Kekin.

“Hladno pivo” važi za pank bend, ali oni ne žele da budu usmereni u stvaralaštvu samo na jedan muzički pravac.

“Mi imamo faze, želimo da negujemo raznovrsnost u muzici, tako da neke pesme jesu baš pank pesme, ali neke jednostavno to nisu. Volimo da eksperimentišemo i to je neka karakteristika ovog benda, jer nikada ne znate šta ćete dobiti”, rekao je Kekin.

On je dodao, da niška publika sjajna i da je na koncertu bilo mnogo pozitivne energije i da se raduje ponovnom nastupu u Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com