Kultura

Francuski filmski karavan u Nišu: ciklus „Rediteljke“

Francuski institut u Srbiji i Niški kulturni centar organizuju filmski ciklus posvećen rediteljkama kako bi doprineli vidljivosti njihovog stvaralaštva. Filmovi će biti prikazani u Maloj sali NКC-a, a ulaz je besplatan.

Ovaj ciklus obraća se mladoj publici.

„Ovaj ciklus obraća se mladoj publici. Četiri rediteljke, četiri priče koje opisuju uzbuđenja u profesionalnom životu, suočavanju sa životom odrasle osobe, želju i ljubav… Četiri nova filma koji će vas navesti da sanjate, razmišljate i smejete se i otkriti vam najnovija ostvarenja francuske kinematografije“, saopštio je Niški kulturni centar.

Četvrtak 22. jun u 19 sati

„Zaljubljena Anais“ (FRA, 2021, 99′)
Režija: Šarlin Buržoa Take
Igraju: Anais Demustije, Valerija Bruni Tedeski, Deni Podalides

Anais ima trideset godina i problem s novcem. Više nije sigurna da li voli svog partnera. Upoznaje Danijela kojem se odmah dopala. Međutim, Danijel živi sa Emili…koja se dopala Anais. Ovo je priča o mladoj neobuznadoj ženi, ali i priča o velikoj želji.

Petak, 23. jun 2023. u 19 sati

„Beskrajno leto“ (FRA, 2022, 90′)
Režija: Emili Osel
Igraju: Agata Talrik, Marsija Gedž-Fežas, Matje Luči

Živeti i voleti sa 18 godina, potpuno se prepustiti letnjim čarima, iznenada izgubiti najboljeg prijatelja, shvatiti da ništa ne traje večno, ponovo se roditi.

Ponedeljak, 26. jun 2023. u 19 sati

„Plejlista“ (FRA, 2021, 88′)
Režija: Nin Antiko
Igraju: Nin Antiko, Mark Sirigas

Sofija ima 28 godina. Volela bi da bude dizajnerka, ali nije pohađala umetničku školu. Takođe bi da pronađe i ljubav svog života, ali je ipak nije lako prepoznati. Niže ljubavna i poslovna iskustva. Prima mnogo udaraca, a zadaje malo: to se zove stasavanje. U mislima joj šeta Danijel Džonstnon koji peva ,,Prava ljubav će vas uvek pronaći“, ali Sofija se pita da li je to zaista tako.

Utorak, 27. jun 2023. u 19 sati

„Baš me briga“ (FRA, 2022, 90′)
Režija: Emanuel Mar, Žili Lekustr
Igraju: Adel Egzarkopulos, Aleksandar Perije , Mara Taken

Кasandra je stjuardesa u lou-kost avio kompaniji i ima 26 godina. Živeći danas za sutra, sastavlja letove i žurke kao da sutra ne postoji, verna svom Tinder nadimku ,,Carpe Diem“. Živi bez veza, u vidu strmoglave jurnjave koja je naizgled zadovoljava, sve dok je nesreća ne primora da se ponovo poveže sa svetom. Hoće li Кasandra moći da se suoči sa zataškanim bolom i vrati se onima koje je ostavila na zemlji?

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com