Kultura

„Francuski filmski karavan-ciklus komedije” u Niškom kulturnom centru

U Maloj sali Niškog kulturnog centra 24, a potom 30. i 31. januara biće održan „Francuski filmski karavan – Ciklus Komedije”. Početak svih projekcija zakazan je u 19 časova, a filmovi koji će biti prikazani su „Ukrcavanje”, „On, ona, magarac i ja”, „Ogromna” i „Prekid”.

sredu, 24. januara biće prikazan film On, ona, magarac i ja, a koji prati Antoanetu koja željno iščekuje leto kako bi videla svog ljubavnika Vladimira. Kada on otkaže odmor s njom kako bi planinario sa ženom i ćerkom po Sevenama, Antoaneta odlučuje da ih prati. Ona se pojavljuje ali tamo gde je očekivala Vladimira, zatekla je samo Patrika, svojeglavog magarca koji će joj praviti društvo na ovom putovanju.

Ogromna je film rezervisan za utorak, 30. januara i prikazuje zajednički život neobičnog para, pijanistkinje, čiji je život sopstvena umetnost, i njenog menadžera koji je sve vreme uz nju kako bi je štitio. Kada je napunio 40 godina, Frederik je imao samo jednu želju  da postane roditelj. Kler to nikada nije želela, kao ni on, sve do sada, a oko čega su i imali dogovor. Ipak, on joj krišom pravi dete što za posledicu ima da se Kler pretvori u bačvu, a on u mekušca.

Film Prekid biće prikazan u sredu, 31. januara. Iako su pred raskidom, Raf i Žili odlaze zajedno na protest Žutih prsluka u Parizu nakon kojeg nagutane suzavca odlaze u Hitnu pomoć. Tamo sreću povređenog i besnog protestanta Jana koji razbija sve ono u šta su do sada verovale. Pred navalom ljudi, bolnica zatvara svoja vrata, a pred njima je noć koja sporo prolazi.

Filmski karavan se realizuje u saradnji Francuskog instututa i Niškog kulturnog centra.

Ulaz je besplatan za sve zainteresovane.

Piše: Katarina Aleksandrović
STUDENTSKI DNEVNI LIST

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com