Hronika

(FOTO+VIDEO) Veće Apelacionog suda razmatra žalbu penzionisanog vatrogasca Gorana

Džonića (59) iz Moravca, koji je nepravosnažnom presudom Višeg suda u Nišu osuđen je na doživotnu robiju jer je 27. septembra 2021. godine ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.

Džonić je doveden,u pratnji zatvorskih cuvara iz zatvora u Apelacioni sud. Žalbu na presudu Višeg suda podnela je Džonićev advokat po službenoj dužnosti Biljana Pešić i to zbog dokaza čije je izvođenje bilo odbijeno u toku sudskog postupka pred većem Višeg suda u Nišu.

Viši sud u Nišu odbio je predlog odbrane da se veštači opšte zdravstveno stanje Džonića, uz obrazloženje da nema nijednog dokaza koji bi ukazivao na bilo koji način da nije bio zdravstveno sposoban, u vreme izvršenja zločina za koji se tereti.

Foto: B. Lj.

Odbačen je i predlog da se vrši antropološko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je Džonić na noćnim snimcima uz obrazloženje da je veštak Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku u svom nalazu veoma precizno objasnio šta se nalazi na snimcima te da drugih nejasnoća nema.

Odbijen je i predlog da se dodatno saslušava veštak saobraćajne struke o takozvanoj prostorno-vremenskoj analizi kretanja “pasata” u noći ubistva, s obzirom da se Džonić brani da te noći nije bio na mestu zločina. Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, Goran Džonić je optužen za teško ubistvo počinjeno iz koristoljublja a sve kako bi rođaku vratio pozajmicu od 10.000 evra koju je uzeo da bi renovirao kuću za jednog od sinova.

Prema navodima optužnice Džonić je brata od tetke Gorana, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, 27. septembra zaustavio kada su iz Moravca krenuli kolima za Aleksinac i preteći im pištoljem primorao ih da odu do mesta zvanog “Dudin gaj” gde ih je ubio, a njihova tela zapalio. Njihovo vozilo “pasat” je odvezao u okolinu Tešice gde je iz gepeka uzeo više od 40.000 evra u raznim valutama, a vozilo zapalio. Nakon zločina vratio se skuterom u Moravac i sakrio pare u dvorištu kuće koju gradi za sina. Viši sud u Nišu je Džoniću 13. juna prošle godine izrekao doživotnu robiju za teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com