Društvo

(FOTO) Uz Amadeus i vatromet Nišlije dočekale Novu godinu – Srećno!

Gradska opština Medijana nastavila tradiciju organizovanja dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru

Više hiljada građana Niša i njihovih gostiju dočekalo je pravoslavnu Novu godinu uz Amadeus bend i bogat vatromet u Svetosavskom parku. Ni minus od nekoliko stepeni nije sprečio brojne ljubitelje dočeka Nove godine na otvorenom, da sa leskovačkim bendom, prepoznatljivog zvuka, pevaju i igraju više od dva sata.

„Gradska opština Medijana, jedna je od retkih opština koja nije odustala od tradicije organizovanja dočeka pravoslavne Nove godine, jer želi da čuva stare običaje po kojima je naša zemlja prepoznatljiva“, izjavio je predsednik najveće niške opštine, Nebojša Kocić.

„Čestitam pravoslavnu Novu godinu svim Nišlijama, ali i gostima, koji su u naš grad došli da proslave dolazak 2024.godine po julijanskom kalendaru. Lepo je videti da nam u goste dolaze građani iz drugih opština i inostranstva. Opština Medijana je centralna niška opština i opravdava epitet koji joj pripada, dodao je Kocić. – Januar je mesec tradicije u našoj opštini, lomili smo Česnicu sa šest dukata, sada proslavljamo srpsku Novu godinu, a čeka nas i plivanje za Časni krst“, rekao je predsednik Kocić.

Inače, nastup „Amadeusa“ u Svetosavskom parku obeležili su njihovi najveći hitovi: Kupi me, Takve kao mi, Kada zaspiš, 100%, Nije svejedno, Ona i ja…ali i repertoar uobičajen za zajedničke dočeke.

Početak pravoslavne Nove godine obeležen je tradicionalnim odbrojavanjem u ponoć i bogatim vatrometom od gotovo deset minuta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com