Društvo

(FOTO) Proleće u decembru i maline u dvorištu kuće Branka Miljkovića

Visoke temperature u decembru izmamile su i maline, da, da dobro ste pročitali – maline. “Proleće” u decembru na +17 stepeni i maline na granama, tako izgleda zima u Nišu.

Maline možda i rastu u decembru, zato što je dvorište gde su nikle posebno… a to je rodna kuća princa poezije Branka Miljkovića.

Nije retko da posebne vrste malina rađaju i nakon leta kada ih najviše ima, ali je ipak prizor iz ulice Ljube Didića pomalo neverovatan.

“Ova malina nije ta neka posebna sorta, jer raste u napuštenom dvorištu kuće pesnika Branka Miljkovića. Žena koja je kupila kuću od porodice MIljković preminula je još davne 1955. godine i ovde niko ništa ne gaji. Mi koji prolazimo tu uživamo u prizoru”, rekao je za Niške Vesti Boško Šarenac.

Foto: Boško Šarenac

Za vreme Drugog svetskog rata, pesnik Branko Miljković puno je vremena provodio u ovoj kući ali je ona danas prepuštana zubu vremena, mada priroda se ipak ne predaje. 

Foto: Boško Šarenac

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com