Zabava

(FOTO) Danica donosi nešto novo i drugačije u naš grad – ZAPLEŠITE FLAMENKO

Plesni klub „CONTRA DANCE STUDIO“ osnovala je koreograf i plesač – Danica Ničić 2020. godine.

Danica je neko ko ima bogato plesačko iskustvo i mnoštvo osvojenih nagrada, pa je i njen klub, iako relativno „mlad“, već uveliko poznat po osvojenim medaljama na državnim i regionalnim prvenstvima, kao i ostalim važnim takmičenjima i festivalima.

Ovaj plesni klub, čiji trenerski tim čine Atina Vasović, Anja Tonsa Milovanović, Nikita Kostić, Jelena Martinović i Željko Tasić, nudi raznolik spektar plesova za odrasle, uključujući savremeni ples (contemporary), kabare, heels, orijentalni ples i jazz dance. Takodje, tu su i plesne sekcije za decu od sedam do četrnaest godina, ali i za one najmlađe od tri do sedam godina.

Foto: NARODNO POZORIŠTE NIŠ/arhiva

Ritam i elegancija su refleksija Contra dance studija.

„Contra Dance Studio ponosno se ističe kao prostor koji slavi raznolikost plesa i kultura. Naša misija je stvaranje inkluzivnog okruženja koje oplemenjuje zajednicu raznolikim plesovima. Ovaj angažman uključuje saradnje s talentovanim plesačima i instruktorima, kao što su Dimitris Karamanlis (grčki plesovi: Sirtaki & Zeibekiko), Ašhen Ataljanc (savremeni ples), Jose De La Cruz (savremeni ples) i Nebojša Gromilić (kabare i jazz dance)“, kaže Danica za Niške Vesti.

Foto: NARODNO POZORIŠTE NIŠ/arhiva

I ovoga puta, Danica u Niš dovodi nešto novo, čega do sada nije bilo u Nišu, a to je radionica flamenka.

„Nastavljamo širenje horizonta naše plesne zajednice, a saradnja s Ojdanom Radović predstavlja uzbudljivu inovaciju – prvu flamenko radionicu u „Contra Dance studiju“. Ovim putem želimo pružiti svojim članovima jedinstvene prilike za istraživanje bogatstva različitih plesnih stilova i kultura“ ističe Danica.

„Contra Dance Studio“ ostaje posvećen održavanju prostora gde se povezuju ljubitelji plesa iz različitih tradicija.

Danica objašnjava kako je došlo do saradnje sa Ojdanom, koja će svim zainteresovanim Nišlijkama pokazati drugačiji vid plesa, koji nije zastupljen kod nas.

„Saradnja sa Ojdanom Radović proistekla je iz deljenja zajedničke strasti prema plesu. Nakon međusobnog upoznavanja, rodila se ideja o oplemenjivanju naše plesne zajednice flamenkom. S entuzijazmom smo pozvali Ojdanu da podeli svoje znanje na radionici koja će se održati 27. januara od 13 sati u našem prostoru u Nišu.“

„Osetite strastveni ritam flamenka na radionici koju organizuje Contra Dance Studio u saradnji sa Ojdanom Radović, vrsnom plesačicom i instruktorkom flamenka iz Beograda. Ojdana, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja, u pratnji svog gitariste čije je ime Emelian Galushko – donosi svoje bogato iskustvo i ljubav prema flamenku. Pozivamo sve zaljubljenike u ples da se pridruže ovoj jedinstvenoj radionici koja će se održati 27. januara od 13 sati u Dusanovom bazaru (lokal 301) – prostoru „Contra Dance Studija“ u Nišu. Pridružite nam se i zajedno otkrijmo strastveni svet flamenka“, pozivaju instruktori ovog plesnog kluba.

Foto: NARODNO POZORIŠTE NIŠ/arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com