Društvo

FORUM NIŠKIH GIMNAZIJA: Neće biti nadokanade časova subotom

Izgubljeni časovi zbog produžetka zimskog raspusta neće biti nadoknađivani subotom, zaključak je Foruma niških gimnazija sa današnjeg sastanka koji je održan kako bi direktori gimnazija u Nišu usaglasili satavove oko nakdoknade propuštenog gradiva o čemu moraju da obaveste i resorno ministarstvo.

Prema rečima direktora Gimnazije „9.maj“ Nebojše Lekića period koji se nalazi pred njima, odnosno drugo polugodište, donosi i dosta obaveza učenicima. U drugom polugođu počinju takmičenja za koje se đaci pripremaju uglavnom posle nastave ili u dane vikenda, neki razredi će otići i na ekskurzije, a maturante očekuje i priprema maturskog ispita. U tom slučaju nadoknada časova za nedelju dana predstavljala bi dodatno opterećenje.

„Upravo iz svih tih razloga, ali i da deca ne bi dolazila i subotom u školu, predlog je, a verujem da će to biti i konačni zaključak, da se izgubljeni časovi nadoknade sukcesivno. To znači da bi nadoknada za maturante trajala do 23.maja jer oni prvi zavšavaju sa nastavom zbog polaganja mature. Za učenike prvog, drugog i trećeg razreda nadoknada časova će trajati do 20. juna“, kaže Nebojša Lekić.

On dodaje da će časovi biti nadoknađeni kroz dvočase i nulte časove koji će biti ravnomerno raspoređeni kako  učenici ne bi bili preopterećeni brojem časova provedenih u školi.

„Sličan problem imali smo i  2012.godine kada je zbog ledene zime i puno snega zimski raspust, takođe, bio produžen. Tada smo dobili preporuku iz ministarstva da na sličan, sukcesivan način nadoknadimo nastavu i to se pokazalo kao dobro rešenje. Zbog toga preptpostavljam da će sličan metod rada biti primenjen i sada“, kaže Lekić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com