Ekonomija

Forum naprednih tehnologija u Oficirskom domu

Četvrti po redu Forum naprednih tehnologija biće održan od 6. do 8. novembra u Oficirskom domu u Nišu, najavili su danas organizatori te manifestacije.

Gradski većnik i predsednik radnog tima 4. Foruma naprednih tehnologija Mihajlo Zdravković kazao je da će tokom tri dana trajanja manifestacije biti predstavljeni privredni, naučno-obrazovni i institucionalni potencijali grada, a Niš mapiran kao grad naprednih tehnologija.

„Prvog dana biće predstavljeni najnoviji proizvodi u oblasti naprednih tehnologija i organizovani susreti privrednika. Drugog dana manifestacije biće organizovan 8. IST forum i tradicionalno savetovanje ekonomista. Trećeg dana biće organizovan specijalizovani sajam zapošljavanja i sajam profesionalne orijentacije“, rekao je Zdravković.

Prema njegovim rečima Forum naprednih tehnologija pratiće po tradiciji niz zanimljivih dešavanja, poput izložbe eksponata „Niš grad elektronike kroz vreme“.

„Tradicionalno biće dodeljena nagrada za najuspešniju kompaniju u oblasti naprednih tehnologija, a biće nagradjeni i najbolji studenti i najbolji mladi preduzetnici. Posthumno će biti dodeljena nagrada za najboljeg IT stručnjaka profesoru Goranu Djordjeviću“, izjavio je Zdravković.

Predsednik Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga Aleksandar Milićević istakao je da ovogodišnji Forum treba da predstavlja proboj te manifestacije na državni nivo.

„Osim predstavnika republičkih organa koje očekujemo, na Forumu će biti prisutni i predstavnici velikih kompanija na nacionalnom nivou“, izjavio je Milićević.

Direktor niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Boban Matić pozvao je poslodavce da iskažu svoje potrebe za stručnjacima iz oblasti naprednih tehnologija na sajmu zapošljavanja koji će biti organizovan u okviru Foruma.

„Sajam profesionalne orijentacije biće prilika za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola da vide gde mogu steknu kkvalitetno formalno obrazovanje, pošto će se na sajmu predstaviti brojne obrazovne institucije“, izjavio je Matić.

Forum organizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, u partnerstvu sa Regionalnom pirvrednom komorom, Elektronskim fakultetom, niškom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje i Klasterom naprednih tehnologija NiCAT.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com